Archief
Sjoerd de Vos

Sjoerd de Vos

Vooruitblik zaterdagvoetbal: Maasdijk ontvangt Verburch

Komend weekend neemt KMD het op tegen koploper Die Haghe, ontvangt Maasdijk in eigen huis Verburch en treffen MVV'27 en promovendus VELO elkaar op sportpark De Commandeur.

Derde klasse C

De absolute kraker in deze klasse is het treffen tussen koploper Die Haghe en runner-up KMD. Indien KMD de wedstrijd weet te winnen, is het de nieuwe koploper. Bij een ander resultaat blijft Die Haghe de nummer één. Die Haghe won in eigen huis drie wedstrijden en speelde éénmaal gelijk. KMD heeft wisselende resultaten in uitwedstrijden. De Wateringse formatie won twee keer en verloor twee keer.

Verder staan er twee interessante derby's op het programma. Maasdijk ontvangt aan de Lange Kruisweg Verburch. De Poeldijkse ploeg zal moeten winnen om in het spoor te blijven van de nummers één en twee. Maasdijk daarentegen heeft de punten hard nodig om uit de onderste regionen te komen. Uit twee eerdere derby's op vreemde bodem haalde Verburch maar één punt. Maasdijk behaalde uit twee eerdere derby's op eigen veld drie punten.

Op sportpark De Commandeur ontvangt MVV'27 promovendus VELO. Wedstrijden van VELO staan garant voor veel doelpunten. Het gemiddeld aantal doelpunten per duel is 5,8. Wat voor Verburch geldt, geldt ook voor VELO, namelijk winst betekent aansluiting houden met de bovenste ploegen. Mocht MVV'27 winnen, dan gaat het op de ranglijst over VELO heen.

Naaldwijk ontvangt SEV. De hekkensluiter heeft nog maar één overwinning te pakken en speelde twee keer gelijk in tien wedstrijden. Als we kijken naar het verschil op de ranglijst, dan wordt door een ieder drie punten toegekend aan Naaldwijk. Echter dacht MVV'27 dat misschien ook twee weken geleden. De Maaslandse formatie kwam niet verder dan 2-2 tegen SEV. Schipluiden verslikte zich in de hekkensluiter en verloor.

Vierde klasse D

Quintus behaalde vorige week de grootste score in deze competitie, maar kan nu weer testen hoe sterk de ploeg eigenlijk is. Aan de Leeuwerik komt nummer vier PPSC op bezoek. De Schiedamse ploeg heeft vijf punten meer dan de thuisploeg. Indien Quintus wint, dan is het de eerste overwinning op een ploeg uit de top vier.

MSV'71 krijgt nummer elf Concordia op bezoek. Bij winst blijft MSV'71 meedoen in de strijd om een plaats in de nacompetitie. De weg is daarvoor nog lang, maar waarschijnlijk zullen de plaatsen twee, drie en vier voldoende moeten zijn om de nacompetitie te halen.