Archief

Westland op weg naar Fairtrade-label

In navolging van omliggende steden als Rotterdam, Den Haag en Delft, is ook de gemeente Westland bezig een zogeheten Fairtrade Gemeente te worden. In zulke gemeenten wordt er onder meer naar gestreefd, dat boeren en andere producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs voor hun producten ontvangen.

Fairtrade is een wereldwijde stroming. In Nederland gaat het nu om 71 als zodanig erkende gemeenten en zijn er 128 mee bezig. In Westland is in november 2014 door het college van B en W een desbetreffende motie overgenomen die was opgesteld door Progressief Westland en mede was ingediend door CDA, GBW en D66.

Om in aanmerking te komen voor het Fairtrade-label - dat in Nederland wordt beheerd door de organisatie Max Havelaar - moet aan een aantal internationaal opgestelde criteria worden voldaan. Zo moet onder meer de gemeente zelf bij haar inkoopbeleid rekening houden met de verdiensten en arbeidsomstandigheden in ontwikkelingslanden.

Informatieavond

Deze woensdagavond is er voor belangstellende ondernemers en organisaties vanaf 19.00 uur een informatieavond over Fairtrade in Themapark De Westlandse Druif in Monster. Diverse organisaties, waaronder Horeca Nederland afdeling Westland, MKB Westland en Cultuurweb, hebben al aangegeven mee te doen aan het project.

Categorieen:
Monster Westland Politiek