Archief
UN1EK

UN1EK

Teleurstelling over extra kosten en vertraging nieuwbouw Het Spectrum

Er is nog geen duidelijkheid of er ruim 6 ton extra kan worden uitgegeven aan de nieuwbouw van basisschool Het Spectrum in Maassluis. In een commissievergadering was er geen overeenstemming over welke stap er nu genomen moet worden. De collegepartijen willen onder voorwaarden akkoord gaan, zodat de bouw geen verdere vertraging oploopt, maar de oppositie willen juist een debat.

Volgens het college van burgemeester en wethouders is het eerder beschikbaar gestelde krediet van zo'n 3,5 miljoen euro niet genoeg. Reden zou de aantrekkende bouwmarkt zijn, waardoor volgens het college de prijzen sterk stijgen. Een aantal fracties stelt daar vraagtekens bij. Vooral de VSP is zeer kritisch en vraagt zich af waar het nu precies fout is gegaan.

Raadsleden in Maassluis zijn er teleurgesteld over, dat de bouw van het nieuwe pand van Het Spectrum zeker een half jaar vertraging heeft opgelopen en ook meer gaat kosten dan begroot. Volgens wethouder Keijzer sluit het college zich daarbij aan, zo zei hij tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad. De agendacommissie gaat nu bespreken hoe er verder met dit agendapunt omgegaan wordt.

Categorieen:
Maassluis Politiek