Archief

MVO Westland heeft jaardoelstelling al bereikt

MVO Westland heeft de doelstelling voor 2016 al in de periode tot en met oktober bereikt. Er zijn voor november al 290 werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt geplaatst. Daarnaast is de organisatie dit jaar veel meer mensen gaan begeleiden op weg naar een baan, onder wie langdurig werkzoekenden. In totaal gaat het om ongeveer 700 mensen, het dubbele in vergelijking met 2015.

MVO Westland is een samenwerkingsverband van de gemeente Westland, de sociale werkvoorziening Patijnenburg, werkgeversvertegenwoordigers (VNO-NCW, MKB Westland en LTO Glaskracht) en ondernemers.

Wethouder Mohamed el Mokaddem is zeer tevreden over de cijfers. "In Westland kijken we naar wat mensen kunnen, niet naar hun beperkingen. We moeten deze stijgende lijn vasthouden. Ik roep ondernemers op zich aan te sluiten bij MVO Westland en werkzoekenden om zich te melden", aldus El Mokaddem.

Regulier werk voorop

Bij de bemiddeling is actief ingezet op het begeleiden naar regulier werk van iedereen met arbeidsvermogen. Zo zijn er in de afgelopen periode vier zogeheten beschut werkplekken ingevuld en 46 baanafspraken gerealiseerd.

Een van de projecten die wordt uitgevoerd, is 'Meetellen en Meedoen' om Westlandse statushouders te begeleiden naar werk. Gezien de grote afstand tot de arbeidsmarkt is voor deze doelgroep extra ondersteuning nodig op het gebied van taal en werk. Ook in het geval van dit project is MVO Westland meer mensen gaan bemiddelen. Dat zijn er sinds april dit jaar 87.

Categorieen:
Westland Economie