Ballonhal 4

Ballonhal 4

Zaalhandbal heren: DIOS blijft koploper; Quintus 3 verliest topper

DIOS en de reserves van Quintus hebben hun wedstrijd in winst omgezet. DIOS blijft aan de leiding en heeft vier ploegen achter zich die graag de koppositie willen overnemen, waaronder Quintus. Het derde team van Quintus verloor de topper tegen Orion.

In de Ballonhal ontving DIOS laagvlieger Havas en als snel was duidelijk dat de thuisploeg geen enkel gevaar hoefde te duchten van de bezoekers uit Almere.

DIOS won de wedstrijd met 37-26 en blijft niet alleen koploper in de eerste divisie, maar het blijft ook koploper in de strijd om de tweede periode.

De wedstrijd was al snel gespeeld. Het verschil tussen beide ploegen was al snel groot en liep op naar tien treffers. De ruststand was 20-10. Na de pauze wist DIOS het verschil van tien treffers niet uit te bouwen. De marge bleef hetzelfde en uiteindelijk won DIOS met 37-26. Het was voor de ploeg uit Midden-Delfland de vijfde overwinning op rij.

De reserves van Koornneef/Quintus gingen op bezoek bij de reserves van Snelwiek. Bij de Rotterdamse ploeg kwam de Heulse ploeg een oude bekende tegen, namelijk Arjan Stuiver. In de sporthal van het Albeda College deden beide ploegen niets voor elkaar onder. De wedstrijd werd pas in de laatste minuten beslist in het voordeel van Quintus.

De ruststand was 12-12. Na de pauze was het zelfde spelbeeld te zien. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd wist Quintus een gaatje te slaan van twee treffers (26-28). In de laatste drie minuten wist Quintus de marge te vergroten naar drie treffers (29-26). Het laatste doelpunt kwam op naam van Snelwiek. Quintus bleef door de 29-27 overwinning voor de vierde keer op rij ongeslagen.

In de top van de eerste divisie zijn de verschillen klein. DIOS heeft één punt voorsprong op BFC. Nieuwegein, Olympia'89 en Quintus 2 volgen op twee punten. De nummer zes heeft inmiddels vier punten achterstand op de nummer vijf.

Hoofdklasse C

De topper tussen Orion en het derde team van Quintus is gewonnen door Orion. In sporthal De Stenge trad Quintus aan met een gehavend team, waaronder één wissel. Veldspeler Rob Vis stond zelfs in de goal. Orion won de wedstrijd met 28-17 en dit leverde de eerste nederlaag van het seizoen op voor de Heulse ploeg. Quintus blijft koploper en heeft één punt voorsprong op Orion.