Zaalhandbal dames: VELO en Quintus 2 winnen

Zowel VELO als de reserves van Quintus konden een overwinning aan het totaal toevoegen. VELO versloeg overtuigend VHC. Quintus revancheerde zich na de nederlaag van vorige week en versloeg Bentelo.

De reserves van Virto/Quintus hebben ook de zesde thuiswedstrijd van het seizoen in winst omgezet. In de Eekhouthal had de thuisploeg het lastig tegen Bentelo, maar wist in de slotfase toch de overwinning naar zich toe te trekken.

Bentelo wist in de eerste helft te profiteren van het zwakke spel van Quintus. De bezoekers leidde halverwege de wedstrjd met 14-10. Na de pauze veranderde langzaam het wedstrijdbeeld. Na een spannende slotfase kon Quintus toch een 26-24 overwinning bijschrijven.

Veneco/VELO is voor de derde keer op rij ongeslagen gebleven. In de thuiswedstrijd tegen VHC wist VELO met 32-26 te winnen. Hierdoor heeft de Wateringse ploeg de aansluiting gevonden met de middenmoot. Het staat met drie andere ploegen gedeeld vijfde op de ranglijst en dat is één punt minder dan nummer vier Westlandia.

Verdedigend won VELO de wedstrijd dankzij het middenblok Kirsten van Steenbergen en Kirsten Zuiderwijk. Het leverde VELO een kleine voorsprong bij rust op: 17-16. Na de pauze wist de thuisploeg langzaam de marge te vergroten. Door de nederlaag blijft VHC nummer voorlaatst op de ranglijst. Volgende week staat de derby tegen Verburch op het programma. De Poeldijkse ploeg heeft één punt minder dan VELO.