Handbal heren: Quintus en Westlandia verliezen

Zowel Quintus als Westlandia moesten hun meerdere erkennen in de opponent. Quintus ging onderuit tegen Sasja. Westlandia verloor nipt van DWS.

Bene-League

De eerste wedstrijd in de tweede helft van de competitie leverde Koornneef/Quintus niet het gewenste resultaat op. De Heulse ploeg ging op bezoek bij KV Sasja en verloor niet alleen de wedstrijd, maar ook Collin de Vette. De speler viel in de eerste helft uit nadat een Belgische tegenstander hem in het gezicht had geraakt.

In de openingsfase kon Quintus nog goed meekomen met de Belgische opponent. Sasja is in de race om zich te scharen bij de eerste vier van de Bene-league, zodat het de final four kan spelen. Na een 7-7 tussenstand wist Sasja uit te lopen naar een 10-7 voorsprong. Quintus kon terug komen tot twee treffers, maar moest ondertussen zien dat Sasja fysieker de duels aanging. De Vette en Niels van Lier waren daar onder meer het slachtoffer van. Van Lier kon verder spelen. De ruststand was 15-11 in Belgisch voordeel.

Na de pauze leek Sasja het duel snel te beslissen en liep de thuisploeg uit naar een 21-13 voorsprong. Quintus wist terug te komen in de wedstrijd en kwam met nog acht minuten spelen terug tot een verschil van vijf treffers (26-21). Verder liet Sasja het niet komen. De Belgische ploeg won met 29-25 en staat samen met Bocholt op een gedeelde vierde plaats. Quintus blijft hekkensluiter met nul punten.

Volgende week komt Kras/Volendam op bezoek in Kwintsheul.

Tweede divisie B

WPK/Westlandia speelde in Schiedam tegen DWS, waar de Naaldwijkse ploeg ruim anderhalf jaar geleden het kampioenschap in de hoofdklasse behaalde. Dit keer moest Westlandia genoegen nemen met een kleine nederlaag.

In de Groenoordhal kregen de toeschouwers een zeer spannende wedstrijd te zien waarin beide ploegen elkaar nauwelijks ontliepen. De ruststand was 16-15 in het voordeel van de bezoekers. Na een boeiende gelijk opgaande tweede helft bleek DWS net iets beter in het afronden. Na een 22-22 tussenstand wist DWS in de slotfase beter af te ronden en won met 29-28.