Archief
Carry Wilmink

Carry Wilmink

Gebrehiwet blijft maar winnen in regio

De EasyRun, de halve marathon van Monster, is zaterdagmiddag gewonnen door Michael Gebrehiwet (Sparta Den Haag). Hiermee zet hij zijn zegetocht in de regio voort, want afgelopen zomer heerste de 28-jarige atleet uit Eritrea in de Westlandse dorpslopen.

Aanvankelijk liep Gebrehiwet samen met club- en landgenoot Issak Berhane aan de leiding door de duinen richting Kijkduin. Kort na de opgang van het strand bij de Zandmotor kon Berhane het tempo niet meer volgen. De voorsprong van Gebrehiwet werd steeds groter en bij Vlugtenburg, waar de atleten weer naar het duinfietspad gaan, was Berhane op honderden meters afstand gelopen.

Trainer

De ontknoping van de wedstrijd werd geregisseerd door hun trainer Mulay Najib. Hij wilde dat Gebrehiwet niet voluit liep in de slotkilometers. Dat bood Berhane de gelegenheid om zijn forse achterstand goed te maken. Het gat werd inderdaad gedicht en met nog 1 kilometer voor de boeg passeerde Berhane zijn landgenoot zelfs. Maar daarna zette Gebrehiwet nog een keer goed aan en won hij in 1.21.58, met vier seconden voorsprong.

Snelste vrouw op de halve marathon was Carla Ophorst in 1.33.33.

10 kilometer

De wedstrijd over 10 kilometer werd beheerst door twee 's-Gravenzanders. Het was Ron Meijer die als eerste over de streep kwam, in 44.36. Op zes seconden volgde Marco Kuijvenhoven. Bij de vrouwen op deze afstand won Monique Leentvaar (Fortuna Vlaardingen) in 48.15.

5,7 kilometer

De wedstrijd over 5,7 kilometer, die ook deels over het strand liep, werd gewonnen door Tom de Gelder uit Den Hoorn. De A-junior van Olympus '70 had met zijn tijd van 20.56 een voorsprong van 25 seconden op Heulenaar Sjoerd van Marrewijk. Bij de vrouwen ging de zege voor de vierde opeenvolgende keer naar hun clubgenote Inga Michejenko uit Hoek van Holland. Zij finishte in 24.15.