Archief
Harry Noordhof

Harry Noordhof

Vooruitblik voetbal: FC 's-Gravenzande tegen Excelsior Maassluis 2

Dit weekend probeert Excelsior Maassluis haar ongeslagen status in thuiswedstrijden te behouden tegen Spakenburg, kan de zondagtak van Westlandia tegen Jong De Graafschap de zesde overwinning op rij boeken en ontvangt FC 's-Gravenzande de reserves van Excelsior Maassluis in het bekertoernooi.



Competitievoetbal zaterdag



Tweede divisie

Excelsior Maassluis ontvangt aan de Lavendelstraat Spakenburg. De tricolores willen hun ongeslagen status in thuiswedstrijden behouden. Van de zes eerdere wedstrijden op eigen terrein won Excelsior Maassluis er 3 en speelde er 3 gelijk. Spakenburg heeft geen goed uitrecord. Dat blijkt wel uit de drie verliespartijen, twee puntendelingen en één overwinning. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst bedraagt zes punten in het voordeel van Excelsior Maassluis.

Vierde klasse D

Quintus gaat het restant uitspelen tegen Wanica Star. De wedstrijd werd in september na 39 minuten gestaakt, vanwege het feit dat spelers van Wanica Star het niet eens waren met een toegekende strafschop en dat duidelijk lieten weten aan het adres van de arbiter, die besloot om de wedstrijd te staken. Daniël van Holsteijn (2) en Jim Duijvestijn waren reeds succesvol.



Bekervoetbal zaterdag



Op het Juliana Sportpark staat een boeiend duel op het programma. Eersteklasser FC 's-Gravenzande ontvangt de reserves van Excelsior Maassluis. De tricolores zijn koploper en werden vorig jaar kampioen in de reserve hoofdklasse.

Sportclub Monster gaat op bezoek bij Ter Leede in Sassenheim. De thuisploeg speelt in de hoofdklasse en is normaal gesproken de favoriet tegen de tweedeklasser. Ter Leede staat daarin op de derde plaats.

VELO gaat op bezoek bij Botlek. Beide ploegen komen uit in de derde klasse. Botlek staat zesde in de derde klasse D en heeft bijna dezelfde doelcijfers als VELO.

Verburch treft in WDS de nummer drie van de derde klasse A. WDS, dat over twee jaar 80 jaar bestaat, speelt in Driebruggen. WDS betekent Waarder Driebruggen Samen.

MVV'27 treft in DWO eveneens een derdeklasser. De Zoetermeerders spelen in de derde klasse C en zijn daar terug te vinden op plaats acht.

Competitievoetbal zondag

Derde divisie B

Westlandia gaat op bezoek bij Jong De Graafschap. De Naaldwijkse ploeg gaat proberen de zesde wedstrijd op rij te winnen. Misschien kan Westlandia voor de derde keer op rij de nul achterin houden. De Doetinchemmers hebben drie keer thuis gewonnen, drie keer verloren en eenmaal de punten gedeeld. Daarnaast scoort de club elke thuiswedstrijd minimaal eenmaal.

Eerste klasse B

VELO speelt aan de Noordweg de inhaalwedstrijd tegen VOC. Het is de vijfde thuiswedstrijd voor de Wateringers. De vier voorgaande duels leverden één overwinning, één gelijkspel en twee nederlagen op. VELO heeft nu zes wedstrijden op rij niet verloren en bij winst komt de Wateringse ploeg vaster op de vierde plaats te staan.