Archief

Nieuw onderzoek kanker door donatie Team Westland

De eerste patiënten in het Reinier de Graaf ziekenhuis hebben meegedaan aan een nieuw, experimenteel onderzoek om een betere, individuele behandeling voor kanker vast te stellen. Het onderzoek is mogelijk gemaakt door een donatie van Team Westland.

Bij deze werkwijze wordt het volledige DNA van de tumor van patiënten met uitgezaaide kanker in kaart gebracht. De onderzoekers willen hierdoor meer inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de ziekte, om zo patiënten in de toekomst beter te kunnen behandelen.

"Iedere patiënt met uitgezaaide kanker die niet of niet goed reageert op een behandeling, komt in principe in aanmerking voor deelname aan dit onderzoek", aldus Vincent Dezentjé, medisch specialist bij Reinier de Graaf. "Wij zijn enorm blij met de ongelooflijke inzet van Team Westland om dit mogelijk te maken."



Veertig fietsers en twintig wandelaars van Team Westland beklommen afgelopen zomer de Tourmalet in Frankrijk, waarmee zij een bedrag ophaalden van 535.000 euro voor regionale goede doelen. 50.000 euro van dit bedrag werd gedoneerd aan het oncologisch centrum van de Reinier Haga Groep.

Categorieen:
Westland Algemeen