Archief
Facebook

Facebook

Nog geen concreet plan ingediend voor strandhuisjes

Westland Strandhuis heeft nog geen concreet plan ingediend bij de gemeente Westland over het realiseren van honderd seizoensgebonden strandhuisjes bij Ter Heijde. Dat zei initiatiefnemer Hans Fatels donderdagmiddag op WOS Radio.

"Wel is er een dienstverleningsovereenkomst met de gemeente, waarin we hebben uitgewerkt hoe we het allemaal neer willen zetten", liet Fatels weten. Ook milieuaspecten en mogelijke verkeersproblemen zijn bekeken. Het uiteindelijke plan moet vervolgens worden gepresenteerd aan de gemeenteraad. Eén van de aandachtspunten betreft de onderlinge tussenruimte tussen de huisjes.



Fatels zei begrip te hebben voor de protesten tegen kustbebouwing. "Ik ben ook absoluut voorstander van het kustpact, waardoor de grootste delen van de kust beschermd worden. Maar op sommige plekken moet wel toeristische ontwikkeling mogelijk zijn", aldus Fatels.

Belangengroepen, zoals actiegroep Bescherm de Westlandse Kust en stichting Duinbehoud, uitten woensdagmiddag bij de Provinciale Statenleden nog hun ongenoegen over de plannen. Tijdens een hoorzitting in Den Haag over het provinciale ruimtebeleid riepen zij de politiek op om de bouw van zo'n honderd strandhuisjes tegen te houden.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen