Archief

Klachten over ontbreken koffiekamer op nieuwe begraafplaats

Vanuit diverse hoeken zijn er klachten over de faciliteiten in het gebouw op de nieuwe begraafplaats in Maassluis. Zowel uitvaartondernemers als bezoekers missen een koffieruimte voor na de dienst, zo blijkt uit een belronde van WOS Media.

Bij de Maassluise uitvaartverzorgingsbedrijven De Winter & Rijkeboer en Van der Pol herkennen ze de klacht. De twee bedrijven lossen het zelf op met hun eigen ruimtes of wijken uit naar andere begraafplaatsen of crematoria in de regio. Maar beide spreken wel van een gemiste kans van de gemeente.



Ook Crematorium De Dijk hoopt dat de gemeente alsnog een koffiekamer wil aanbouwen. "We hebben zo nodig al tekeningen liggen," stelt Henny Ammerlaan van De Dijk. Nu wordt er nog gebruik gemaakt van de aula waar ook de diensten worden gehouden.

Toch zijn er nog geen concrete plannen voor een uitbreiding van het pand, laat wethouder Kees Pleijsier weten. Wel is er eind deze maand een bijeenkomst gepland met de uitvaartondernemers om alle ervaringen met het gebruik van de nieuwe aula en de gemeentelijke dienstverlening met elkaar te bespreken.

Categorieen:
Maassluis Algemeen