foto Sjoerd de Vos WOS Media

Zaterdagvoetbal: VELO wint subtopper en KMD loopt in op koploper

KMD won afgetekend de streekderby tegen Schipluiden. VELO wist eindelijk weer een overwinning bij te schrijven. MSV'71 en Quintus schoten met scherp.

Derde klasse B

KMD heeft volledig kunnen profiteren van het puntverlies van Die Haghe. Op sportpark Suydervelt won de thuisploeg met ruim verschil van streekgenoot Schipluiden. Het werd maar liefst 5-1, dit was vorige week ook al de uitslag in het voordeel van KMD. Het verschil tussen KMD en Die Haghe bedraagt twee punten en over twee weken staat het onderlinge duel op het programma. KMD is tweede op de ranglijst.

Verburch heeft wel de derde plaats op de ranglijst behouden, maar profiteerde niet van de misstap van de koploper. Aan de Arckelweg had de thuisploeg moeite met het taaie Naaldwijk. Na 90 minuten spelen stond een 1-1 eindstand op het scorebord. Voor Naaldwijk alweer het derde gelijkspel op rij. Beide ploegen hebben de meeste puntendelingen tot nu toe, namelijk vijf. Naaldwijk staat zevende.

VELO heeft eindelijk weer een driepunter kunnen pakken,. Het ging moeizaam in de subtopper tegen Ariston'80, maar na 90 minuten stond een 4-3 overwinning op het wedstrijdformulier. VELO had vier wedstrijden op rij niet gewonnen, waarvan drie nederlagen. VELO staat op plaats vier.

Het wil maar niet lukken met Maasdijk. De ploeg zit in de hoek waar de klappen vallen. Na een overwinning en een gelijkspel volgde in Den Haag de zesde nederlaag van het seizoen, Houtwijk won met 3-2, waardoor Maasdijk zakt naar plaats twaalf op de ranglijst.

MVV'27 haalde een schamel puntje op bij hekkensluiter SEV, dat het vijfde punt van het seizoen dankbaar in ontvangst nam. De Maaslandse formatie kwam niet verder dan 2-2 , maar blijft wel zesde op de ranglijst.

Vierde klasse D

De twee regioploegen wisten beide tot een overwinning te komen. Zowel MSV'71 als Quintus schoten een half dozijn vol.

MSV'71 ging op bezoek bij hekkensluiter Wanica Star en won met 6-1. Quintus vertrok met een 6-0 overwinning bij GLZ/Delfshaven. MSV'71 staat vijfde en Quintus een plaats lager.