Zaalhandbal dames: zwaar bevochten punt VELO

VELO was de enige regioploeg die een punt overhield aan een wedstrijd. Verburch en Westlandia waren niet opgewassen tegen twee koplopers. De reserves van Westlandia en Quintus verloren eveneens hun wedstrijd.

De reserves van Virto/Quintus verloren hun ongeslagen status in de tweede periode. In sporthal Oosterpoort in Zoetermeer kwam Gemini als winnaar uit het doelpuntenfestijn. De Heulse ploeg leidde halverwege de wedstrijd nog met 15-13, maar in de tweede helft ging te veel fout bij de bezoekers. Na 60 minute handbal won Gemini met 34-31.

Tweede divisie B

Veneco/VELO heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen AES Arnhem. Het moest van ver komen bij de Wateringse ploeg, maar het lukte wel, want een achterstand van zes doelpunten werd ongedaan gemaakt. De ruststand was 12-10 in het voordeel van de thuisploeg. In de laatste minuten ging het gelijk op in sporthal Rijkerswoerd. Vijf seconden voor tijd kreeg AES Arnhem de mogelijkheid om de wedstrijd winnend af te sluiten, echter de toegekende strafworp werd gestopt door keepster Dominique van der Valk. De wedstrijd eindigde in een 24-24 gelijkspel.

Verburch ontmoette een tegenstander die revanche wilde nemen om het onverwachte verlies van vorige week tegen Westlandia. Daarnaast was de Poeldijkse ploeg niet geheel bij de les en incasseerde het een fikse nederlaag. Westsite leidde halverwege de wedstrijd met 23-14 en won de wedstrijd met 43-24. Westsite blijft samen met BFC koploper.

WPK/Westlandia heeft niet weten te stunten tegen mede-koploper BFC. In sporthal De Haamen in Beek bleek de thuisploeg duidelijk te sterk. Westlandia verloor met 26-20. In de eerste helft wist Westlandia nog in het spoor van de tegenstander te blijven, maar na rust bleek BFC toch een stuk feller dan de bezoekers en wisten het verschil te maken.

Hoofdklasse D

De reserves van Westlandia hebben de uitbeurt tegen Heerle verloren. De Naaldwijkse ploeg verloor met 23-20. Enkele weken geleden verloor Schipluiden ook tegen Heerle.