foto Marco Streefland WOS Media

Quintus wint met ruim verschil in Europacup

Virto/Quintus heeft een gemakkelijk overwinning behaald in de derde ronde van Challenge Cup. In de Eekhouthal haalde de Heulse ploeg tegen ZRK Mira Prijedor net niet de 50 doelpunten.

Quintus won met 46-19 en dat was in twee opzichten een record. Niet eerder scoorde de Heulse ploeg zoveel in een wedstrijd in Europees verband en was het verschil zo groot met de tegenstander (27).

Binnen een kwartier spelen was het al geen wedstrijd meer en was de stand al 12-4. Trainer Alex Curescu haalde zijn basisteam (behoudens keepster Jesse van de Polder) naar de kant en liet de reserves ook minuten maken. Ondanks dat de tegenstander uit Bosniƫ Herzegovina geen echte tegenstand bood, probeerde Quintus er alles aan te doen om de wedstrijd voor het publiek leuk te houden. De ruststand was 22-11.

Na de pauze was het hoogtepunt de dubbele vlieger van Cynthia Grift op Daisy Hage die doorspeelde op Tessa van Zijl. Sharon Nooitmeer mocht doelpunt nummer 40 aan laten tekenen. Keepster Esther de Vos keepte de tweede helft en onderscheidde zich door onder meer twee gestopte strafworpen en prima reddingen (evenals haar collega).

Morgenmiddag is om 16.00 uur de tweede wedstrijd in de Eekhouthal van de tweeluik tussen Quintus en Prijedor. Vaststaat dat Quintus overwintert in Europa en zich kan opmaken voor een sterkere tegenstander.

Doelpuntenmakers: Daisy Hage 12, Sharon Nooitmeer 7, Anouk Zwinkels 6, Tessa van Zijl 4, Iva van der Linden 3, Britt van Steekelburg 3, Susan de Bakker 2, Cynthia Grift 2, Iris van Aalst 2, Sabine Vollebregt 2, Birgit Hemmes 1, Nicole van Meteren 1