Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

'Eerst bestuur voor Hofboerderij goed regelen'

Wethouder Ouwendijk van de gemeente Westland wil een nieuw voorstel uitwerken voor verzelfstandiging van de Hofboerderij in Wateringen. Hij doet dit onder meer op verzoek van de mensen die zijn aangezocht om zitting te nemen in de op te richten exploitatiestichting. Het oorspronkelijke voorstel staat op de agenda voor de raadsvergadering van komende dinsdag. Ouwendijk stelt voor om het betrokken agendapunt te schrappen.

De door het college van B en W gepresenteerde plannen zijn gebaseerd op gesprekken met gebruikers van de Hofboerderij, maar die kunnen niet gezien worden als een bestuur. "Mede gezien het feit dat de Hofboerderij een Rijksmonument is, moet hier voorzichtig mee worden omgesprongen. Daarom lijkt het ons dat eerst een stichting moet worden opgericht en dat het stichtingsbestuur de formele gesprekspartner wordt van de gemeente Westland." Dat stelt Jan Kleyberg namens de aspirant-bestuurders in een brief aan de gemeente.



Indachtig het gezegde 'schoenmaker blijf bij je leest', voegt Kleyberg er nog aan toe: "Het feit dat de afvaardiging van de gebruikers waar nu mee gesproken wordt, zich moet gaan bemoeien met de reparatie et cetera van de Hofboerderij met een gebudgetteerd bedrag baart ons zorgen". Hij stuurt aan op een gezamenlijk overleg van een afvaardiging van de gebruikers en het toekomstige stichtingsbestuur met wethouder Ouwendijk.