Archief

Westland: 100 euro voor mantelzorger

Mantelzorgers die zorgen voor iemand in Westland, kunnen vanaf 1 december een zogenaamde mantelzorgwaardering aanvragen van honderd euro. Ze moeten dan wel langer dan drie aaneengesloten maanden minstens acht uur per week voor een naaste zorgen.

De gemeente Westland wil met deze nieuwe regeling de inzet van mantelzorgers waarderen en hen een steuntje in de rug geven. Westland kent een relatief hoog percentage mantelzorgers in vergelijking met het Nederlandse gemiddelde. Wethouder Marga de Goeij (Zorg): "Mantelzorgers kiezen er niet voor om te gaan zorgen; het overkomt hen. Want je man, vrouw, vader of moeder, je naaste - die laat je gewoonweg niet in de kou staan. Die inspanning is indrukwekkend, dat wil de gemeente niet ongemerkt voorbij laten gaan."

De mantelzorgwaardering kan tussen 1 december 2016 en 1 april 2017 worden aangevraagd bij Vitis Welzijn Mantelzorg. Op dit moment wordt hard gewerkt om te zorgen dat mantelzorgers vanaf 1 december zo eenvoudig mogelijk een aanvraag kunnen doen.

Categorieen:
Westland Algemeen