Archief

Vooruitblik zaterdagvoetbal: KMD treft Schipluiden

Komend weekend nemen KMD en Schipluiden het tegen elkaar op in een regioderby, ontvangt Verburch op eigen terrein Naaldwijk en treft Maasdijk in Houtwijk een taaie opponent.



Derde klasse B

Twee derby's staan op het programma. KMD ontvangt op sportpark Suydervelt Schipluiden. KMD heeft de drie punten nodig om in het spoor te blijven van koploper Die Haghe. Schipluiden heeft de punten nodig om weg te blijven van de onderste regionen. KMD heeft thuis nog niet verloren. Het won vier keer en speelde een keer gelijk. Schipluiden won twee keer uit en verloor twee keer.

De andere derby is aan de Arckelweg tussen Verburch en Naaldwijk. Twee ploegen die moeilijk te kloppen zijn. De Poeldijkse ploeg verloor pas eenmaal, speelde vier keer gelijk en won vier keer. Naaldwijk heeft nu een reeks staan van zes wedstrijden zonder nederlaag en is op zoek naar de eerste winst buiten Naaldwijk.

VELO ontvangt aan de Noordweg het verrassend presterende Ariston'80. De Wateringers hebben uit de laatste vier wedstrijden drie nederlagen en een gelijkspel behaald en zijn naarstig op zoek naar een overwinning. Voorlopig lijkt VELO te moeten gaan voor een plaats in de nacompetitie. Ariston'80 heeft buitenshuis eenmaal gewonnen en verloor drie keer zonder een doelpunt te maken.

MVV'27 zal de draad weer moeten oppakken na de nederlaag tegen Die Haghe. Hekkensluiter SEV lijkt daarvoor een prima tegenstander. SEV won nog maar een keer, speelde eenmaal gelijk en verloor zeven keer. Op papier zijn de drie punten voor MVV'27, nu de praktijk nog.

Maasdijk behaalde vorige week eindelijk weer een overwinning en wil de volgende driepunter aan het totaal gaan toevoegen. Maasdijk treft in Houtwijk een taaie opponent. Toch zal Maasdijk proberen het uitcomplex uit de boeken te halen, want van de voorgaande vier wedstrijden buiten Maasdijk werd drie keer verloren en werd eenmaal gelijk gespeeld.

Vierde klasse D

MSV'71 gaat op bezoek bij hekkensluiter Wanica Star en hoopt de kater van de nederlaag van vorige week weg te gaan spelen. Op papier kan MSV'71 de vijfde overwinning van het seizoen bijschrijven.

Quintus lijkt ook drie punten aan het totaal te kunnen toevoegen. De Heulse ploeg gaat op bezoek bij GLZ/Delfshaven en statistisch gezien wordt het een lastig duel. De Rotterdamse ploeg heeft tot nu toe vijf keer thuis gespeeld en behaalde daarin twee overwinningen, twee puntendelingen en een nederlaag. Quintus won uit twee keer, deelde eenmaal de punten en verloor eenmaal.