Archief

In het OchtendMagazine: Arne Weverling wil naar Den Haag en geen detectiepoortjes bij intocht Maassluis

We hadden een scoop vanmorgen over de Westlandse wethouder Arne Weverling. Ook namen we een kijkje bij de voorbereidingen voor de landelijke intocht van Sinterklaas. Gisteren werden we opgeschrikt door het nieuws dat kinderen bij de intocht van Sinterklaas in Maassluis door detectieppoortjes moeten, maar volgens de hoofd handhaving in Maassluis valt dat wel mee.

Wethouder Weverling (GBW) gaat naar Den Haag

Hoewel het eigenlijk pas vanmiddag om 13.00 uur bekend mocht worden, verklapte Arne Weverling vanmorgen op WOS Radio enthousiast dat hij op plaats 30 van de VVD kandidatenlijst voor de Tweede Kamer verkiezingen staat. Maar vlak na het gesprek belde hij ons terug; hij had zich vergist. Hij blijkt op plaats 29 te staan. Aanvankelijk stond hij op plaats 30, maar er is iemand tussenuit gevallen. Arne Weverling is nu wethouder in de gemeente Westland. Het is nog niet bekend wat de gevolgen zijn voor het Westlandse college.

Hoofd handhaving: "Geen detectiepoortjes zoals op Schiphol bij Sinterklaas"

Gisteren kwam in het nieuws dat kinderen die naar de intocht van Sinterklaas in Maassluis willen komen, door detectiepoortjes moeten. Maar Jacco Heideveld, hoofd handhaving van de gemeente Maassluis, vertelde op WOS Radio dat we niet hoeven te vrezen voor poortjes zoals we die kennen van Schiphol. Wel komen er hekken en staan er beveiligers. Het moet volgens Heideveld vooral een leuk kinderfeestje worden.

Intocht Sinterklaas op de landelijke TV: 15 kilometer kabel en antennes op de kerktoren.

De intocht van Sinterklaas in Maassluis wordt zaterdag uitgezonden op de landelijke televisie. Om dat mogelijk te maken, moet er veel worden voorbereid. Voor de uitzending is zo'n vijftien kilometer kabel door Maassluis gelegd en zijn antennes op de kerktoren gezet. En dat is nog niet alles. Diana de Bruijn nam een kijkje.

Skate4Air Westland organiseert bijzondere avond in Naaldwijk

Skate4Air doet elk jaar mee aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte). De Westlandse afdeling wil meer doen dan alleen schaatsen, daarom wordt er op 19 november een bijzondere avond gehouden in Naaldwijk. Bekijk de reportage die WOS TV maakte.

Blues aan Zee komt er weer aan!

Zaterdag 12 november wordt het Blues aan Zee festival weer gehouden. Als afluister zal de band Kai Strauss & The Electric Blues All-Stars op het podium staan. De band won de German Blues Award voor beste band van 2016. Maar er komen meer artiesten. Er zijn zes shows in drie speciaal ingerichte zalen in de Noviteit in Monster. Anton van Meerkerk vertelt er over.



Harold de Duivenman: Duiven kunnen geen vogelgriep overbrengen!

Er is vogelgriep geconstateerd en dus geldt er in heel Nederland een ophokplicht voor pluimveebedrijven. Elke vrijdag bellen we met 'Harold de Duivenman', hij vertelt ons het laatste nieuws uit de duivenwereld. Volgens Harold kunnen duiven geen vogelgriep krijgen, ook kunnen ze het H5N8 virus niet overdragen. De duiven mogen nu nog vervoerd worden, maar Harold verwacht dat dat binnenkort door de vogelgriep ook niet meer mag. Harold maakt zich best boos over.

Onderzoek naar voorouders erg in trek

'Van wie ben jij er één?' is een veelgestelde vraag in Westland. Sinds er de laatste jaren meerdere programma's op televisie zijn verschenen over voorouderonderzoek, betekent dat drukte voor Studiegroep Genealogie Westland. De studiegroep organiseert sinds kort maandelijks inloopmiddagen voor belangstellenden die vragen hebben over voorouderonderzoek. Op zaterdag 19 november is de eerstvolgende in het Westlands Museum. Daar is dan eveneens een tentoonstelling te zien over Studiegroep Genealogie Westland, ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan.

Regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat ons weer bij over het laatste regionieuws.

Morgen is het zaterdag en dus hoor je morgenochtend Leo Bouma tussen 7 en 10 uur op WOS Radio. Fijn weekend!