Archief
Google Streetview

Google Streetview

Veel nieuwe plannen bij moties Maassluise raad

Het Maassluise college van B en W moet niet alleen aan de slag met duurzame initiatieven, er is door de gemeenteraad een groot aantal nieuwe plannen gelanceerd tijdens de begrotingsbehandeling woensdag.

Zo wil de PvdA starten met een proef voor doorstroming van bewoners van huurwoningen, kwam het CDA met een voorstel om het zwembad aantrekkelijker te maken en wil de ChristenUnie de waterbus naar Maassluis toe halen. Al deze moties zijn unaniem door de gemeenteraad aangenomen en overgenomen door het college.

Maassluis Belang wil graag dat de leegstand in de binnenstad minder opvallend wordt gemaakt, door Maassluise kunst in de etalages. En diezelfde Maassluise kunstenaars kunnen, als het aan de VVD ligt, tevens worden ingezet voor het maken van een kunstroute langs de trekvaartroute. Ook deze moties haalden het allemaal.

Nog meer aangenomen moties: D66 wil graag dat Maassluis in 2017 een onderwijsconferentie organiseert om ouders, leerkrachten, peuterspeelzalen, jongerenwerk, bibliotheek en andere partners bij elkaar te brengen om zo over de kwaliteit van het onderwijs te bespreken. Verder moet er, wat de VVD betreft, een overzicht komen met alle beschikbare AED's in Maassluis, zodat je bij noodgevallen snel weet waar je moet zijn voor reanimatieapparatuur.

Categorieen:
Maassluis Politiek