Archief

Nog drie kanshebbers voor invulling gemeentehuislocatie 's-Gravenzande

Drie kandidaten mogen hun idee voor de herontwikkeling van de gemeentehuislocatie in 's-Gravenzande verder uitwerken. Het gaat om New Lake 19 BV, Bouhuisen Groep en VolkerWessels. Dat is donderdag door de gemeente Westland bekendgemaakt.

Oorspronkelijk waren er elf inzendingen, waarvan er zes door de eerste selectie kwamen. De gemeente heeft die zes partijen uitgenodigd om een visie op te stellen aan de hand van een reeks criteria. Een van de voorwaarden was, dat het nieuwe plan moet passen in het maatschappelijk karakter van 's-Gravenzande en aansluit bij de omliggende bebouwing en het monumentale raadhuis. Daarnaast moet het plan financieel haalbaar zijn en bijdragen aan de versterking van het centrum.



Klankbordgroep

De ingestuurde globale ontwerpen zijn voorgelegd aan een beoordelingscommissie en een klankbordgroep, bestaande uit een mix bewoners en ondernemers uit 's-Gravenzande. De drie nu geselecteerde partijen scoorden de hoogste aantallen punten.

De drie geselecteerde partijen moeten vóór 13 februari hun idee uitwerken tot een volwaardig plan en een bieding. Daarna zullen de klankbordgroep en de beoordelingscommissie die plannen onder de loep nemen en tot een gezamenlijk oordeel komen. De deelnemer met het hoogst aantal punten en een positief beoordeelde bieding wordt voorgedragen aan B en W. Dit college beslist uiteindelijk om het advies wel of niet over te nemen en tot gunning over te gaan.

Inzendingen bekijken

Om iedereen de mogelijkheid te geven de drie geselecteerde inzendingen te bekijken, worden deze binnenkort in de centrale hal van het gemeentekantoor in 's-Gravenzande tentoongesteld. De start van deze expositie is nog niet bekend.