Archief

In het OchtendMagazine: Veel politie bij intocht Maassluis en hoe klinkt het snijden van een vers brood?

Hoe klinkt het brood van de lekkerste bakker van Nederland? Dat heeft bakker Vreugdenhil ons vanmorgen laten horen. Burgemeester Edo Haan vertelde dat er zaterdag veel politie in Maassluis zal zijn. En we spraken met ondernemer El Boustat,i die zaterdag zijn fietsenstalling weer opent.

Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk de beste bakker van Nederland

Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk is uitgeroepen tot beste bakker van Nederland. Dat werd woensdagavond bekend op een bakkerscongres in Drachten. De MonChou taart van Vreugdenhil kreeg zelfs een 10! Bakker Chris Vreugdenhil stapte vanmorgen spontaan onze radiostudio binnen met een mand vol brood en taart. Hij liet live op de radio horen hoe het doorsnijden van een vers brood klinkt.



Bij Sinterklaasintocht in Maassluis net zoveel politie als bij risicowedstrijd

In Maassluis worden zaterdag meer agenten ingezet dan bij de landelijke intocht vorig jaar in Zwolle en twee jaar geleden in Gouda. Het aantal agenten dat zaterdag wordt ingezet is vergelijkbaar met het aantal bij een risicowedstrijd als Feijenoord-Ajax. De grote politieinzet is volgens burgemeester Edo Haan nodig omdat de Zwarte Pietendiscussie in Nederland heftiger geworden is. De burgemeester hoopt dat het een gezellig feest wordt. Als we de vlaggen in Maassluis mogen geloven, is de stad een cadeautje!

Ahmed El Boustati hoeft geen schadevergoeding, hij wil gewoon weer aan de slag

Ahmed El Boustati is weer aan de slag gegaan in zijn fietsenstalling bij treinstation Maassluis Centrum. Hij is begonnen met de voorbereidingen op de opening. De ondernemer hoorde vorige week vrijdag van de voorzieningenrechter dat hij weer open mag. Die oordeelde dat de gemeente een buitenproportionele beslissing had genomen om de zaak te sluiten na het aantreffen van een steekwapen en softdrugs. El Boustati heeft altijd volgehouden niets te weten van de verdovende middelen, omdat hij tijdens de controle met vakantie was. De glimlach is weer terug op zijn gezicht. Zaterdag gaat zijn stalling weer open.

Dressuur- en trainingsstal Maya de Hoog niet overgenomen door manege De Dijkgraaf

Een eventuele overname van dressuur- en trainingsstal Maya de Hoog aan de Papedijk in 's-Gravenzande door manege De Dijkgraaf is van de baan. De Hoog gaat zelfstandig door op het complex waar zij al 28 jaar gevestigd is. Dat de verkoop nu niet door gaat, betekent volgens de Hoog niet dat de stal nooit verkocht zal worden: "Als er een bod komt dat ik niet kan weigeren, wie ben ik dan om te zeggen dat ik dat niet ga doen".

Sintintocht in Maassluis: een sfeerimpressie van de voorbereidingen op de Govert van Wijnkade

Zaterdag is de landelijke intocht van Sinterklaas in Maassluis. Verslaggeefster Diana de Bruijn ging nu alsvast naar Maassluis en maakte een sfeerimpressie op de Govert van Wijnkade.

Regionieuws

Natuurlijk bracht nieuwslezer Dennis van Schie ons weer op de hoogte van het laatste regionieuws.

Vrijdagmorgen om 7.00 uur is er weer een nieuw OchtendMagazine.