Archief

In het OchtendMagazine: ´Air Force One voor de gemeente Westland?´ en ´Winterkamperen in de regio´

Gisteren gingen we slapen met het idee dat Clinton de volgende president van Amerika zou worden, toen we vanmorgen wakker werden bleek dat toch niet waar te zijn. Behalve de Amerikaanse verkiezingen, hadden we in het OchtendMagazine ook aandacht voor de lokale politiek.

Remmert Keizer (GBW): "We gaan heel veel meer woningen bouwen"

In de gemeente Westland zullen heel veel meer woningen gebouwd gaan worden. Dat zei GBW fractievoorzitter Remmert Keizer op WOS Radio, naar aanleiding van de begroting van de gemeente Westland. Ook komen er gymzalen, het groenonderhoud wordt opgeschaald en er komt in Monster een parkeerkelder. De begroting werd dinsdagavond goedgekeurd. Westland Verstandig fractievoorzitter Peter Duijsens vindt dat er geld aan de verkeerde zaken wordt uitgegeven. Maar die kritiek wuifde Keizer weg: "Die man heeft 31 moties ingediend, 31 voorstellen waar hij lang over heeft nagedacht en hij heeft nergens steun op gekregen, wie doet het nou fout."



Peter Duijsens (Westland Verstandig) pleit voor Westlandse 'Air Force One' voor de gemeente Westland

Het was dinsdagmiddag en -avond niet alleen maar serious business tijdens de Westlandse begrotingsbehandeling. De grootste oppositiepartij Westlandse Verstandig pleitte voor een Westlandse 'Air Force One' voor het in haar ogen 'reislustige' Westlandse college. De fractie van Westland Verstandig kreeg met die opmerking de lachers op haar hand. Westland Verstandig stemde als enige partij tegen de begroting. Duijsens vindt dat het geld aan verkeerde dingen wordt uitgegeven.

Koud? Nee hoor, we gaan winterkamperen in de regio!

Je moet er misschien door het herfstachtige weer niet aan denken, toch zijn er mensen die gaan winterkamperen. Niet in verre oorden, maar gewoon in onze regio. Wij namen een kijkje bij vakantiepark Vlugtenburg in 's-Gravenzande en langs de Waterweg in Maassluis, waar enthousiast gekampeerd wordt.

De Sint komt eraan! Dranghekken worden geplaatst en auto's kunnen worden weggesleept in Maassluis

Zaterdag is de landelijke intocht van Sinterklaas in Maassluis. De voorbereidingen zijn in volle gang. Er worden dranghekken geplaatst en bewoners mogen hun auto niet in het centrum parkeren. Auto's die geparkeerd staan op plekken waar dranghekken moeten komen, worden weggesleept. Er wordt niet bekeurd.

Sinterklaas komt er aan, dus de bischopswijn wordt weer afgestofd

Aanstaande zaterdag komt Sinterklaas weer aan in Nederland en dus wordt er weer beschipswijn gedronken. Volgens slijter Aad Westdijk wordt er de rest van het jaar geen bischopswijn gedronken. Volgende week komt de eerste 2016-wijn van het noordelijk halfrond in de winkels, de Beaujolais Primeur komt eraan.



Divers programma in De Naald

In theater De Naald in Naaldwijk staat weer van alles op het programma. Kate van Elswijk praat ons bij.

Regionieuws

Dennis van Schie bracht ons op de hoogte van het laatste regionieuws.

Morgenochtend om 7.00 uur is er weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.