Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

'Grote zaal De Leuningjes zo snel mogelijk saneren'

Een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad wil dat de grote zaal van zalencomplex De Leuningjes in Poeldijk zo snel mogelijk wordt gesaneerd. GemeenteBelang en LPF Westland dienden rond middernacht een motie in, die door een aantal andere partijen werd gesteund.

Wethouder Peter Ouwendijk zegde toe de motie uit te voeren, maar gaf wel aan eerst de presentatie van klankbordgroep Hart van Poeldijk af te wachten. Die presentatie staat eind deze maand op de rol in een commissievergadering. CDA Westland vindt de motie vooral verwarrend en wacht eerst de commissievergadering af.

Een deel van De Leuningjes is sinds oktober vorig jaar gesloten na de vondst van asbest. Onder meer de grote zaal is sindsdien verboden terrein. De werkgroep Hart van Poeldijk, met een afvaardiging van gebruikers, bestuurders en andere betrokkenen van De Leuningjes, presenteerde maandagavond een eerste conclusie in Poeldijk.

Die conclusie behelst sloop van De Leuningjes en een verhuizing naar al bestaande gebouwen in het centrum van Poeldijk, waaronder het Dario Fo-pand, de katholieke kerk en de naast gelegen pastorie. Uiteindelijk gebruik van die gebouwen kan nog wel jaren duren en zo lang willen GBW en LPF niet wachten.

Categorieen:
Poeldijk Westland Politiek