Archief

College moet sneller aan de slag van gemeenteraad

Het Maassluise college van burgemeester en wethouders moet van de gemeenteraad op meerdere vlakken sneller aan de slag en moet tevens een aantal 'vergeten zaken' oppakken. Dat blijkt uit verschillende voorstellen die de raadsfracties woensdagavond tijdens de begrotingsbehandeling hebben ingediend.

Zo willen alle partijen weten wat de uitkomsten zijn van de stadsgesprekken die in het afgelopen jaar gevoerd zijn. Daartoe is een motie aangenomen. Ook stellen alle fracties dat er nu eens haast moet worden gemaakt met voorstellen voor een impuls in de sportaccommodaties in de stad. Ook deze motie is aangenomen.



Armoede

Verder is er een motie aangenomen om sneller van het college te horen te krijgen op welke manier er aanspraak kan worden gemaakt op een deel van de 100 miljoen euro die door het kabinet extra is uitgetrokken voor kinderen die opgroeien in armoede. Raadsbreed is er verder op aangedrongen om niet te wachten met het verbeteren van de verkeersveiligheid op de Vlaardingsedijk. Ook deze motie is aangenomen.

Een voorstel om te kijken of hulpdiensten door alle straten kunnen rijden, haalde het ook. Eerder had het college van B en W al toegezegd om er naar te kijken, maar daar was het nog niet van gekomen. Over de ontsluiting van Medisch Centrum Docwerk zijn al eerder vragen gesteld, maar ook hier werd een motie over ingediend. Partijen willen dat er een ontsluiting in westelijke richting wordt gemaakt.

Categorieen:
Politiek