Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Begroting Westland 2017 aangenomen

Een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad gaat akkoord met de ontwerpbegroting 2017-2020. Dat is de uitkomst van een urenlange begrotingsvergadering in het gemeentehuis in 's-Gravenzande. Alleen Westland Verstandig stemde tegen.

Het college wil een ondergrondse parkeergarage in het centrum van Monster laten bouwen. Daarvoor wordt vier miljoen euro uitgetrokken. Verder is een onderzoek aangekondigd naar het in stand houden van zwembad De Waterman in Wateringen. Dat onderzoek gaat zo'n 50.000 euro kosten.

Lidl-ISW Madeweg

Supermarkt Lidl in Monster wil volgens het college uitbreiden en daarom verhuizen naar de overkant van de straat, waar nu nog ISW Madeweg is gevestigd. De betrokken leerlingen zouden voortaan moeten worden ondergebracht in ISW Gasthuislaan in 's-Gravenzande.

De verkoopopbrengst van de schoollocatie aan de supermarktketen wil het college gebruiken voor de genoemde schoolverhuizing. Rekening houdend met een eigen inbreng van ISW, denkt het college van B en W aan een netto-investering door de gemeente ter grootte van circa 950.000 euro.

Verder gaat het college aan de slag met een centraal in de gemeente gelegen Leefbos, een trapveldje aan de Esdoorn in Naaldwijk en meer aandacht voor speeltuinen in het algemeen.

Vijftig moties

Voor de begrotingsbehandeling waren vijftig moties ingediend. Oppositiepartij Westland Verstandig was ook dit jaar weer hofleverancier met zo'n dertig moties. Het overgrote deel van deze moties ging over zorgvraagstukken en is door wethouder De Goeij afgeraden.

Aan het eind van de vergadering meldde wethouder El Mokaddem dat zwembad De Waterman nog zeker een jaar open blijft. Het bad wordt gerund door burgerinitiatief Waterman Natuurlijk! De zomer van 2016 is goed verlopen en de bezoekersaantallen waren hoog.