Archief
SFG

SFG

Van Erp stopt als bestuursvoorzitter bij Franciscus Gasthuis & Vlietland

De voorzitter van de Raad van Bestuur van het Franciscus Gasthuis & Vlietland, Roos van Erp, treedt terug in haar functie. Dat heeft ze medegedeeld. Van Erp startte op het moment dat het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam en het Franciscus Gasthuis in Rotterdam juridisch fuseerden.

Het ziekenhuisbestuur zegt dat haar taak er nu op zit en dat de organisatie klaar is voor een volgende fase. Van Erp maakt daar schijnbaar geen onderdeel van uit. Volgens bronnen aan het Algemeen Dagblad is het vertrek van Van Erp eigenlijk een vertrouwensbreuk en moet het gezien worden als een signaal richting gemeenten en huisartsen.

Onder haar leiding zijn er verschillende besluiten genomen die bij politici, huisartsenen en inwoners niet in goede aarde zijn gevallen. Bijvoorbeeld de verplaatsing van de kraamafdeling van Schiedam naar Rotterdam en onlangs nog de nachtelijke sluiting van de Spoedeisende Hulp in Schiedam.



Van Erp draagt haar werkzaamheden in de komende tijd over en blijft op verzoek van de Raad van Toezicht beschikbaar voor het begeleiden en afwikkelen van enkele projecten. De Raad van Toezicht denkt na over op welke wijze de vacature van Voorzitter van de Raad van Bestuur moet worden ingevuld.

Categorieen:
Algemeen