Archief

In het OchtendMagazine: Politie zoekt getuigen schietpartij in Monster en Jacques Senf totaal verrast door onderscheiding

Dat was even schrikken vanmorgen: ijs op de ruiten van de auto's! Krabben! Op deze eerste echt koude ochtend in de herfst namen we in het OchtendMagazine op WOS Radio een kijkje in Maassluis, we spraken met politiewoordvoerder Cor Spruijt en de directeur van museum RockArt vertelde over het mogelijke vertrek naar Den Haag.

Woensdag tot zondag niet parkeren in centrum Maassluis

Zaterdag is de landelijke Sinterklaasintocht in Maassluis. Er worden allerlei maatregelen genomen om er een leuk feest van te maken. Wij namen een kijkje bij een inwoonster van Maassluis die aan de route woont. Van woensdag tot zondag mag ze haar auto niet in het centrum parkeren, maar ze is wel trots dat Maassluis zaterdag door zo'n 2 miljoen televisiekijkers gezien wordt.

Museum Rockart van Hoek van Holland naar Den Haag?

De kans is groot dat Museum RockArt uit Hoek van Holland naar Den Haag vertrekt. De Haagse gemeenteraad heeft een motie daartoe van het CDA met brede steun aangenomen. Museumdirecteur Jaap Schut ziet dat wel zitten. Volgens hem groeit het museum, dat nu aan de Zekkenstraat in Hoek van Holland gevestigd is, al jaren uit zijn jasje. Een verhuizing naar de hofstad, of beter gezegd de beatstad van Nederland, komt dan ook goed uit. Volgens Schut heeft de column van Johan Derksen een positieve invloed op gehad op de politiek in Den Haag.

Schietpartij in Monster in Veilig Westland

Woensdagavond is weer een nieuwe aflevering van het WOS TV programma Veilig Westland te zien, waarin onder andere aandacht wordt besteed aan een schietincident in Monster. Begin oktober ging de politie af op een melding in Monster. Er zou een man met een hond lopen die werd lastig gevallen door een verwarde man. Daarbij heeft de politie geschoten.

Jacques Senf totaal verrast met Otto van Egmondpenning

De Otto van Egmondpenning van de gemeente Midden-Delfland is toegekend aan Jacques Senf. Burgemeester Rodenburg heeft de hoogste onderscheiding van de gemeente maandagavond in Het Trefpunt uitgereikt. Senf vertelde op WOS Radio dat hij totaal verrast was. Opeens kwam hij in Maasland allerlei vrienden tegen uit andere delen van het land. Zij wilden hem niet vertellen waarom ze in Maasland waren. We blikten met Senf ook terug op zijn 'verjaardagsfeestje'. Om zijn zeventigste verjaardag te vieren, ging hij maandag met 600 Maaslandse basisschoolleerlingen naar het Museon. Hij was erg onder de indruk van de Maaslandse jeugd.

Regionieuws

Op deze dinsdagmorgen bracht Bas Booister ons op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.

Morgenochtend om 7 uur is er een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.