Archief

Gemeente blijft nog even stil in 'fietsenstallingzaak'

De gemeente Maassluis wil nog niet reageren op de uitspraak die de voorzieningenrechter vrijdag heeft gedaan over de fietsenstalling bij station Maassluis. Dit blijkt uit navraag van WOS Media. De gemeente laat weten dat er eerst nog wordt gewacht op de schriftelijke uitspraak om die te kunnen bestuderen.

Vrijdag oordeelde de voorzieningenrechter dat de gemeente onzorgvuldig is geweest bij de sluiting van fietsenstalling Inter van uitbater Ahmed el Boustati. De sluiting was het gevolg van het aantreffen van een steekwapen en softdrugs bij een controle in augustus dit jaar.

Volgens de rechter kon de gemeente niet goed aantonen welke hoeveelheden drugs waren aangetroffen. El Boustati moest na de vondst de sleutels van de stalling inleveren en de gemeente besloot zijn huurcontract op te zeggen. De uitbater legde zich daar niet bij neer. De rechter oordeelde dat de beslissing om de stalling zes maanden te sluiten en de huur op te zeggen buitenproportioneel was.

Aankomende zaterdag mag de stalling weer open. De uitbater is blij dat hij zijn zaak weer kan openen. ''Ik ga mijn best doen voor mijn klanten. Voor iedereen'', zei hij na de uitspraak. Wel moet hij met de gemeente in gesprek om eventuele overlast in het vervolg te voorkomen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen