Archief
WPK Westlandia 2

WPK Westlandia 2

Zaalhandbal: VELO wint weer eens; Westlandia verrast koploper

Voor de regioploegen in deze divisie was het een goed weekend. Alle drie ploegen wisten hun duels te winnen. Na Verburch op zaterdag volgden VELO en Westlandia een dag later. Het is een spannende competitie waarin de onderlinge verschillen klein zijn. De reserves van Quintus wonnen de derby van Hellas. De reserves van Westlandia wonnen de streekderby van Schipluiden.

Eerste divisie

De streekderby tussen de reserves van Virto/Quintus en AJ Sports/Hellas eindigde in een makkelijke zege voor de Heulse ploeg. In de Eekhouthal behaalde de thuisploeg de derde overwinning op rij en dat betekent dat Quintus samen met DSVD aan de leiding gaat in de tweede periode.

Het was niet een al te mooie wedstrijd. Dat zijn derby's soms niet. In de eerste helft waren Quintus en Hellas in de stand nog gelijkwaardig. Na de pauze stond de dekking goed bij de Heulse ploeg. Hellas had moeite om er doorheen te komen en wist maar tot acht treffers te komen. Quintus profiteerde hiervan en trok met een 26-20 overwinning aan het langste eind.

Tweede divisie B

WPK/Westlandia wist verrassend van de ongeslagen koploper Westsite te winnen. In sporthal De Pijl speelde de thuisploeg een gedisciplineerde wedstrijd. Iedere speelster voerde prima haar taak uit. Westsite had de pech dat de keepster na een kwartier spelen uitviel met een hamstringblessure. De grootste winst voor de Naaldwijkse ploeg was dat de dekking goed stond. De ruststand was 20-13 in het voordeel van Westlandia. Na de pauze wist de thuisploeg de voorsprong te behouden en won het duel met een marge van act treffers: 37-29.

Veneco/VELO heeft eindelijk weer een overwinning behaald. Na drie nederlagen op rij wist de Wateringse formatie tegen MHV'81, dat één punt meer had op de ranglijst, twee belangrijke punten te behalen. Aan de Noordweg leidde de thuisploeg met 13-11 en deze twee doelpunten marge wist VELO ook na de pauze te behouden. De eindstand werd 25-23 voor de thuisploeg.

Hoofdklasse D

In de onderste regionen werd de streekderby tussen de reserves van WPK/Westlandia en Schipluiden gespeeld. Na 60 minuten spelen bleek Westlandia de sterkste van de twee. In sporthal De Pijl won de thuisploeg met 18-15. De ruststand was 10-9 in het voordeel van Westlandia. Door dit resultaat wisselen beiden ploegen van plaats op de ranglijst. Bij Schipluiden viel Kirsten Kok al vrij snel uit met een blessure en dat was een aderlating bij de ploeg uit Midden-Delfland. Westlandia is nu tiende en Schipluiden staat op plaats elf.