Archief
foto Sjoerd de Vos WOS Media 1

foto Sjoerd de Vos WOS Media 1

Zaterdagvoetbal: KMD na rust op stoom; Schipluiden tegen Verburch onbeslist

KMD is vooralsnog de enige regioploeg die koploper Die Haghe kan volgen. Verburch verspeelde twee punten in de derby tegen Schipluiden. VELO verloor weer. Onderaan de ranglijst wist Maasdijk eindelijk weer tot winst te komen.MSV'71 kon de goede reeks niet vervolgen tegen een titelkandidaat.



Derde klasse B

Koploper Die Haghe en nummer twee KMD maakten beiden geen fout. Die Haghe zette MVV'27 op sportpark De Commandeur eenvoudig opzij. Die Haghe won met 4-0. MVV'27 staat op plaats zes. KMD kwam pas na de pauze op toeren tegen SEV. Na een 0-0 ruststand won de Wateringse ploeg met 5-1. Het verschil tussen Die Haghe en KMD blijft vier punten. Over drie weken staan beide ploegen tegenover elkaar.

Naaldwijk wist tegen Houtwijk een punt over te houden. Op sportpark De Hoge Bomen kwam de thuisploeg in de tweede helft op een 1-0 voorsprong. De Haagse ploeg wist langszij te komen. Naaldwijk kreeg met één punt misschien nog te weinig. Naaldwijk staat op plaats zeven.

De opluchting was groot bij Maasdijk. Door een 4-1 overwinning op Quick Steps werd een reeks van vijf wedstrijden zonder overwinningen doorbroken. De ruststand aan de Lange Kruisweg was 3-0 en dat was voor de thuisploeg zeer comfortabel. De Haagse ploeg deed iets terug, maar Maasdijk had het laatste woord: 4-1. Maasdijk staat nu op plaats tien.

VELO is na het gelijkspel tegen Verburch in speelronde zes het spoor volledig bijster. De Wateringse ploeg moest tegen laagvlieger GDA zelfs de derde nederlaag op rij incasseren en kan de titelaspiraties voorlopig de koelkast in zetten. In Loosduinen stonden beide ploegen al snel met een man minder. Bij VELO kreeg Jur van Rossum een rode kaart. Hierna kwam het doelpuntenfestival op gang. Na een 1-1 ruststand liep GDA uit naar een 4-1 voorsprong. VELO kwam terug tot 4-3, maar de drie punten bleven bij GDA. VELO zakt is inmiddels gezakt naar plaats vijf.

De streekderby van deze klasse eindigde onbeslist. Op sportpark Keenenburg eindigde de wedstrijd tussen Schipluiden en Verburch in een 2-2 eindstand. Het venijn zat in de slotminuten van de wedstrijd. Verburch had een comfortabele voorsprong genomen van 2-0, waarna de thuisploeg de aansluitingstreffer wist te scoren. In de slotminuut kreeg Schipluiden een omstreden strafschop en Chris van Beurden benutte ook zijn tweede strafschop. Verburch staat op plaats drie en Schipluiden vinden we terug op plaats acht.

Vierde klasse D

Na zes wedstrijd zonder nederlaag moest MSV'71 de drie punten laten aan DVO'32. De wedstrijd tegen de Vlaardingse ploeg was een test voor de thuisploeg. Helaas bleek DVO'32 de betere ploeg en vertrok met een 3-0 overwinning. MSV'71 staat op plaats vijf.

Quintus trakteerde het thuispubliek op een spectaculaire wedstrijd. Dit in samenwerking met Semper Altius. Na 90 minuten trok Quintus met een 4-3 overwinning aan het langste eind. De Heulse ploeg blijft zesde.