Archief

In Zo Weekend: ISW'ers naar Kenia en RockArt naar Den Haag?

In Zo Weekend sprak Rosa Varekamp vanmiddag namens 24 leerlingen van ISW Hoogeland over hun reis naar Kenia. Met de Girls Empowerment Foundation zetten zij zich daar in voor beter onderwijs voor meisjes.

Hilke Schenkel (17) uit Maasland en Nienke Sjamaar (16) uit Den Hoorn zijn de beste Mandarijn sprekers van Nederland. Zij verdedigden ons land tijdens een internationale competitie in de Chinese taal in China. De twee wonnen niet, maar kregen wel een studiebeurs van een half jaar voor een studie naar keuze in China. Hilke gaf in de uitzending een demonstratie van zijn taalkunsten.

De Haagse CDA-fractie dient vandaag een motie in om ervoor te zorgen dat het college met een verhuisplan komt van museum RockArt. De wens is om het museum naar Den Haag te halen. Directeur Jaap Schut ziet het idee wel zitten.

De fietsenstalling bij treinstation Maassluis Centrum gaat weer open. Volgens de voorzieningenrechter is de gemeente onzorgvuldig geweest bij de sluiting. Die gebeurde nadat bij een controle een steekwapen en softdrugs waren aangetroffen. Exploitant Ahmed El Boustati kon zijn geluk niet op.

Zoals elke dag praatte presentator Jim Gardien je bij over het laatste nieuws van vandaag.

De volledige uitzending is hier terug te beluisteren.