Archief

In het OchtendMagazine: Woning verplicht gesloopt, kerststerren en boze fractievoorzitter

Advocaat Geelhoed: "Gemeente mag pand Dijkweg slopen op kosten van de eigenaren"

Bij een pand aan de Dijkweg in Naalwijk zijn grote borden geplaatst, waarop te zien is dat het pand gesloopt gaat worden. Een aantal jaar geleden is er brand geweest in de woning. De eigenaren hebben vervolgens niets meer aan het pand gedaan. Daar is de gemeente niet blij mee. Advocaat Jorgen Geelhoed vertelde op WOS Radio dat er een onherroepelijke rechtelijke uitspraak is geweest, waaruit blijkt dat de gemeente het pand mag sloten. Ook nu hebben de bewoners niet zelf het initiatief genomen het te slopen. De gemeente sloopt het pand nu, maar de rekening gaat naar de eigenaren.



GBW: "Verbod op Zwarte Piet bij Pieter van Foreest 'belachelijk' en 'schandalig'

GemeenteBelang Westland (GBW) vraagt wethouder Marga de Goeij om met zorgorganisatie Pieter van Foreest in gesprek te gaan om een verbod op Zwarte Piet ongedaan te maken. GBW trekt fel van leer tegen de zorgorganisatie. De partij kreeg van medewerkers van Pieter van Foreest te horen dat ze per mail van de directie een verbod opgelegd hebben gekregen op uitingen van Zwarte Piet binnen de wooninstellingen in verband met discriminatie. Fractievoorzitter Remmert Keizer accepteert dat niet en vindt het 'belachelijk' en 'schandalig'.



"We moeten weer terug naar het ouderwetse bordspel"


Kinderen spelen steeds meer op de I-Pad, in plaats van met 'echt' speelgoed. Erna Boekestijn van De Speelwijzer in Naaldwijk vindt dat een slechte zaak. Het is volgens haar om meerdere redenen belangrijk dat er met 'echt' speelgoed wordt gespeeld.

De Speelwijzer is binnenkort te zien in het SBS 6 programma Alles voor je Kleintje.



Vooruitblik sportweekend: spannende wedstrijd Westlandia - FC 's-Gravenzande

Komend weekend wordt er weer volop gesport. Het wordt onder andere spannend bij de voetbalwedstrijd Westlandia - FC 's-Gravenzande. Maar er is meer, zo wordt er ook gebadmintond. Sportverslaggever Stefan van Eijk praat ons bij.

Kerststemming begonnen voor tuinders

Maar weinig mensen zijn al volop bezig met kerst, maar tuinder Gerard van Deventer uit De Lier zit er tot zijn nek in. Overal zie je het kerstthema in zijn kas terug, kerstpotjes, kersthoezen en tot zover je oog reikt kerststerren. Er staan er 170.000 kerststerren in zijn kas en al die planten gaan nu al in grote aantallen naar onder meer Duitsland, Engeland en Frankrijk. Misschien denk je bij een kerstster gelijk aan de kleur rood, maar er zijn meer kleuren zoals roze en witte. De Russen houden meer van pastel tintjes dus die heeft Van Deventer ook.



Harold-de-Duivenman is trots: hij wordt op straat herkend

Elke vrijdagmorgen bellen we met Harold-de-Duivenman. Hij houdt ons op de hoogte van het laatste duivennieuws. Nu het duivenseizoen officieel voorbij is, moeten we het met hem over andere zaken hebben. Lukt het deze keer om een zinnig gesprek te voeren? In ieder geval is Harold trots dat hij nu op straat herkend wordt.

Even letterlijk stil worden in het kerkje van Op Hodenpijl

Komende zondag kunnen we even letterlijk stil worden in het kerkje van Op Hodenpijl in Schipluiden. Merel Kester vertelt wat er gaat gebeuren.

Bijzondere verhalen over de 'jarige' Nieuwe Waterweg: Stichting Ambulance Wens

Het is deze week precies 150 jaar geleden dat werd begonnen met de aanleg van de Nieuwe Waterweg. Verslaggeefster Diana de Bruijn ging deze week op zoek naar bijzondere verhalen over de vaarroute. Vandaag spreekt ze iemand van de stichting Ambulancewens.

Het regionieuws

Ook vanmorgen bracht nieuwslezer Dennis van Schie ons op de hoogte van het laatste regionieuws.

Morgen is het zaterdag, dan hoor je van 7 tot 10 Leo Bouma op WOS Radio. Fijn weekend!