Archief

Gesprek over huisvesting arbeidsmigranten

De gemeente Westland gaat binnenkort met uitzendbureaus om de tafel zitten om te praten over de huisvesting van arbeidsmigranten. Er bestaat steeds meer behoefte om de buitenlandse werknemers in reguliere woningen of op locaties voor maximaal 50 mensen onder te brengen. Dat heeft te maken met het feit dat de werknemers aangeven meer behoefte aan privacy te hebben.

Dit antwoordt het college van B en W op vragen van Westland Verstandig. Die meldde steeds vaker te horen dat arbeidsmigranten "in gewone woningen" worden geplaatst en wilde ook weten wat de toekomst van het Wateringse 'Polenhotel' is nu er geen vluchtelingen komen.

Het college blijft van mening dat arbeidsmigranten niet op de bedrijven zelf moeten worden gehuisvest, maar wil wel bekijken of het huidige beleid moet worden aangepast, bijvoorbeeld naar middelgrote huisvesting. De toekomst van het Wateringse Polenhotel is volgens het college een zaak van de eigenaar. Het is bestemd voor tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten die in Westland werkzaam zijn. Of dat Polen zijn of Bulgaren en Roemenen, zoals de eigenaar onlangs aankondigde, maakt het college niet uit.