Archief

In het OchtendMagazine: 'Geen meerderheid voor verbod hobbyjacht, maar Smits gaat door' en 'Sinterklaas was in de Middeleeuwen huwelijksmakelaar'

Onvoldoende steun bij provincie voor verbod hobbyjacht, maar initiatiefnemer gaat door

Arjan Smits uit Naaldwijk gaat door met zijn strijd tegen de hobbyjacht. Zijn burgerinitiatief 'Stop de hobbyjacht' kreeg gisteren onvoldoende steun in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. De commissie was in een vier uur durende vergadering ernstig verdeeld: PVV, SP, PvdA, GroenLinks en Partij voor de Dieren, bij elkaar goed voor 23 zetels, zijn voor het verbod. De drie coalitiepartijen D66, VVD en CDA en oppositiepartij SGP, bij elkaar 27 zetels, zien niets in een verbod. In de komende raadsvergadering van Provinciale Staten gaat Smits inspreken.



Vrachtwagencabine uitgebrand in Hoek van Holland

Een geluk bij een ongeluk donderdagochtend in Hoek van Holland. Aan het Amersgat is een vrachtwagencabine door kortsluiting uitgebrand. Gelukkig stond de vrachtwagen buiten, zegt de eigenaar. Als de wagen nog binnen had gestaan, had het heel anders kunnen aflopen. De hulpdiensten werden in eerste instantie op het verkeerde been gezet, omdat een verkeerd 'brandadres' werd doorgegeven door de meldkamer. Toen de brandweer eenmaal arriveerde, had eigen personeel van Klaas van der Eijk Bandenservice het vuur al geblust.

Volgens Jan Steen was Sinterklaas in de Middeleeuwen huwelijksmakelaar

Sinterklaas komt volgende week naar Nederland. Maar kennen we eigenlijk wel de geschiedenis van Sinterklaas? Op de hoek van de Nieuwstraat in Maassluis, staat het huis van Sinterklaas. Op de eerste verdieping van het Sinterklaashuis is een tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van Sinterklaas. In de Middeleeuwen werd Sinterklaas gezien als huwelijksmakelaar.



Bijzondere verhalen over de Nieuwe Waterweg: André van Andel klimt op van ketelbinkie tot stuurman

Het is deze week precies 150 jaar gelden dat is begonnen met de aanleg van de Nieuwe Waterweg. Verslaggeefster Diana de Bruijn gaat deze week op zoek naar bijzondere verhalen over de vaarverbinding. Vandaag praat Diana met André van Andel, hij klom op van ketelbinkie tot stuurman.



Hoe voorkomen we extra kilo's in de herfst? Varieer!

De zomer ligt weer achter ons, de kerst komt langszaamaan dichterbij. De vakantie-kilo's moeten er misschien nog af en we willen natuurlijk voorkomen dat we in de herfst teveel aankomen. Hoe doen we dat? Marjolein van Dop geeft tips.

Ook vanmorgen brachten we je weer op de hoogte van het laatste regionieuws. Dennis van Schie praat je bij.

Morgen om 7 uur is er weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.