Archief
Google Earth

Google Earth

Gebiedscommissie op de bres voor ontwikkeling Hoeks verblijfstoerisme

De Hoekse gebiedscommissie is boos op het college van B en W van Rotterdam en heeft dat in een zogeheten 'ongevraagd advies' laten weten. Reden is de plotselinge ommezwaai in de houding van de gemeente ten opzichte van de plannen voor verblijfstoerisme aan de Hoekse kust.

De commissie brengt in herinnering, dat in het geldende gebiedsplan Hoek van Holland 2014-2018 onder meer sprake is van ondersteuning van het streven naar een recreatiepark op de locatie naast de Pier. "Dit in de jaren zeventig opgespoten gebied heeft geen enkele formele natuuraanwijzing en maakt derhalve ook geen deel uit van het Natura 2000-gebied dat ten noorden van de Badweg is gesitueerd. Alleen het laatstgenoemde gebied gaat mogelijk deel uitmaken van het Nationale Park De Hollandse Duinen", zo onderstreept de commissie.

Laag pitje

In haar brief stelt de commissie: "Wij hebben begrepen dat het onderwerp 'verblijfstoerisme' op een laag pitje is gezet in opdracht van uw college. Ook hebben wij begrepen dat hierbij de nationale discussie over 'bouwen aan de kust/in de duinen' een rol zou hebben gespeeld."

In de eerste helft van 2015 heeft de gemeentelijke dienst Stadsontwikkeling uitgebreid gesproken met vertegenwoordigers van de gebiedscommissie, (strand)ondernemers, verenigingen, bewonersorganisaties en andere belangstellende inwoners.In het onlangs opgeleverde eindrapport van Stadsontwikkeling is nauwelijks nog sprake van enige aansprekende ontwikkeling op het gebied van verblijfstoerisme in de Hoek.

Dit is volgens de commissie volledig in tegenstelling tot de gestelde ambities in het gebiedsplan en in de aanbevelingen van het in juni dit jaar gepresenteerde eindrapport Kleine Kernen. De commissie vraagt zich af wat het feitelijke nut is van "onze serieuze inspanningen om een breed gedragen en ambitieus gebiedsplan te presenteren". Zij wil graag een gesprek met B en W.