Archief

Wethouders verrast over veerdienstvoorstel van provincie

Wethouder Kees Pleijsier en zijn Rotterdamse collega Pex Langenberg zijn totaal verrast door het voorstel van de provincie om een deel van de kosten voor de continuering van de veerdienst tussen Maassluis en Rozenburg bij de gemeente en het bedrijfsleven te leggen. Dat laat Pleijsier desgevraagd weten.

Het voorstel van de provincie is om een aanbesteding uit de schrijven voor het veer van in totaal een miljoen euro per jaar. Daarvan zouden de twee gemeentes en het bedrijfsleven in totaal kwart van moeten opbrengen. Zo kan de bootverbinding behouden blijven, ook als de Blankenburgtunnel is aangelegd.

Volgens Pleijsier is er voor het voorstel geen contact gezocht met de gemeentes, waardoor het erg onverwacht kwam. Dat er weer gesproken moest worden over de toekomst van het veer was geen verrassing, maar dat er ineens een dergelijk voorstel op tafel ligt, is dat volgens Pleijsier wel. Of Maassluis, Rotterdam en het bedrijfsleven daadwerkelijk mee gaan betalen is nog maar de vraag. De partijen gaan nu eerst met elkaar in overleg.

Volgens de planning van de aanbesteding gaat het contract met de nieuwe exploitant op 1 januari 2018 in. Het huidige contract met Connexxion loopt af op 31 december 2017. Naast behoud van een volwaardig autoveer moet de nieuwe exploitant tenminste één pont volledig verduurzamen.

Categorieen:
Maassluis Politiek