Archief

In het OchtendMagazine: Landelijke aandacht voor pepernoten uit Maasdijk en drie rammen hebben het druk

In het OchtendMagazine vanmorgen vooral goed en leuk nieuws.

Oranjeverening Schipluiden lijkt van de ondergang gered

Oranjevereniging Schipluiden heeft al jaren een tekort aan bestuursleden. Het bestuur wil de vereniging opheffen en daarom werd er dinsdagavond een speciale ledenvergadering gehouden. Tijdens de vergadering melden zich twee vrouwen, die zich willen inzetten voor de vereniging. Ze hebben zich aangemeld als aspirant-lid. De komende weken wordt bekeken hoe ze zich kunnen inzetten om de festiviteiten op Koningsdag in Schipluiden voort te kunnen zetten.

Landelijke aandacht voor pepernoten uit Maasdijk

De pepernoten van bakkerij Van den Berg uit Maasdijk zijn bekroond met vijf negens, de hoogste waardering die ooit door het Nederlands Bakkerij Centrum werd toegekend. Die waardering is niet onopgemerkt gebleven, want de landelijke televisie komt vandaag naar Maasdijk om te pepernoten te proeven. Maar wat is het geheim van de pepernoten uit Maasdijk?



Drie rammen ingezet om 140 ooien te bevruchten

De paringsperiode voor schapen is aangebroken. Dat merken ze ook bij de kudde van Vockestaert in Schipluiden. Herder Lex Thoen vertelt dat drie schapen ervoor moeten zorgen dat zo'n 140 schapen worden bevrucht. Maar de mannelijke schapen blijken soms ook selectief. En ook in de schapenwereld zeggen vrouwtjes soms nee... Rond Tweede Paasdag moeten alle lammetjes geboren zijn, al zal het bij sommige schapen onduidelijk zijn wie de vader is...

Westlandse slijter wil strengere controles op verkoop van alcohol

Elf gezondheidsorganisaties denken dat het huidige alcoholbeleid nog een stuk strenger kan. Ze willen dat alcohol duurder wordt en op minder plekken wordt verkocht. Slijter Aad Westdijk uit Monster is niet blij met een prijsverhoging. Wel vindt hij dat er strenger gecontroleerd moet worden.



Jos en Wilma Reincke onderscheiden voor hun inzet het Nederlands handbal

Tijdens de viering van het 80-jarig bestaan van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) zijn Jos en Wilma Reincke uit Naaldwijk afgelopen weekend benoemd tot Lid van Verdienste. Zij kregen die onderscheiding uitgereikt in sportcentrum Papendal te Arnhem voor hun inzet voor de bond. Wilma Reincke is van 1994 tot 2012 teammanager geweest van diverse handbalteams, waaronder het eerste damesteam en de damesjunioren. Jos Reincke is scheidsrechter en rapporteur van het NHV. Daarnaast begeleidt hij de scheidsrechters en waarnemers voor interlandwedstrijden en organiseert hij de reizen van ouders van speelsters naar EK's en WK's. We belden met Wilma Reincke.

Maaike Ouboter en Diederick van Vleuten in theater De Naald

In theater De Naald in Naaldwijk staan deze week weer veel optredens gepland. Donderdag kunnen we naar een voorstelling van Diederick van Vleuten en vrijdag komt Maaike Ouboter naar De Naald. Ze zingt nummers van haar nieuwe album. Slechts twintig theaters mogen Maaike verwelkomen. Wat er nog meer te zien is in het theater, vertelt Kate van Elswijk.

Fort 1881 speelde belangrijke rol bij aanleg van de 'jarige' Nieuwe Waterweg

Afgelopen maandag was het precies 150 jaar geleden dat begonnen werd met de aanleg van de Nieuwe Waterweg. Fort 1881 in Hoek van Holland heeft een belangrijke rol gespeeld toen de Nieuwe Waterweg werd aangelegd. De directeur van het Fort vertelt erover.

Regionieuws

Ook vanmorgen hielden we je weer op de hoogte van het laatste regionieuws. Dennis van Schie las het nieuws.

Morgenochtend om 7 uur is er weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.