Archief

Gedoe rond Zwarte Piet bij tehuizen Pieter van Foreest

GemeenteBelang Westland (GBW) vraagt wethouder Marga de Goeij om met zorgorganisatie Pieter van Foreest in gesprek te gaan om een verbod op Zwarte Piet ongedaan te maken. De zorgorganisatie zegt echter desgevraagd tegenover WOS Media dat er helemaal geen verbod op Zwarte Piet is.

GBW trekt fel van leer tegen de zorgorganisatie. De partij kreeg van medewerkers van Pieter van Foreest te horen dat ze per mail van de directie een verbod opgelegd hebben gekregen op uitingen van Zwarte Piet binnen de wooninstellingen in verband met discriminatie. GBW accepteert dat niet. De partij stelt dat je tradities niet mag verloochenen en dat ouderen een traditioneel sinterklaasfeest moeten kunnen vieren.

Maar Pieter van Foreest is zich van geen kwaad bewust. De woordvoerder van het bedrijf laat weten dat er alleen om wederzijds begrip is gevraagd. "Alle Pieten zijn welkom. Roetveegpieten, stroopwafelpieten, maar ook Zwarte Pieten", aldus de woordvoerder. "We hopen gewoon dat het een gezellig feest wordt voor iedereen." Overigens is er in een interne brief wel gevraagd om uitingen van Zwarte Piet achterwege te laten.

Categorieen:
Westland Politiek