Archief

In het OchtendMagazine: DJ Bombastic wil in Guiness Book of Records en Pieter van Vollenhoven alsnog uitgenodigd

We zijn de eerste novemberdag op WOS Radio gestart met een volle en enthousiaste ochtendshow.

DJ Bombastic wil in Guiness Book of Records met langste DJ set ooit

De Westlandse DJ Bombastic gaat in december een poging doen om in het Guiness Book of Records te komen door de langste DJ set ter wereld te draaien. Het huidige record staat op 84 uur. Het initiatief komt van de 14-jarige Timi van Steekelenburg uit Naaldwijk. Zij wil Westlandse kinderen die in armoede leven, helpen. Om hiervoor geld in te zamelen heeft ze DJ Bombastic benaderd om de recordpoging te doen, om daarmee geld in te zamelen. De recordpoging begint op 14 december om 12.00 uur op het Wilhelminaplein in Naaldwijk.





Hoekse Lijn krijgt in Hoek van Holland waarschijnlijk toch een gelijkvloerse kruising


De metrolijn van Hoek van Holland Haven naar Hoek van Holland Strand krijgt bij de Strandweg zeer waarschijnlijk toch een gelijkvloerse kruising. Dat heeft het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders besloten. Dat is tegen het zere been van veel Hoekenezen. De Rotterdamse wethouder Langenberg begrijpt de omwonenden, maar het ondertunnelen kost zo'n 19 miljoen euro en dat is volgens hem wel wat veel.



Pieter van Vollenhoven alsnog uitgenodigd voor bezoek aan prijswinnend Nationaal Park de Hollandse Duinen

Het nieuwe nationale park de Hollandse Duinen is bij de verkiezing mooiste natuurgebied derde geworden en heeft daarmee 300.000 euro gewonnen. De Wadden en de Veluwe, die respectievelijk eerste en tweede werden, krijgen elk ook 300.000 euro. Dat is maandagavond bekend gemaakt in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Toen boswachter Erik van Gerrevink in het televisieprogramma vertelde wat er met het gewonnen bedrag gaat gebeuren, zei juryvoorzitter Pieter van Vollenhoven dat hij het jammer vindt dat hij niet wordt uitgenodigd. Op WOS Radio vertelde Van Gerrevink dat Van Vollenhoven direct na het programma alsnog heeft uitgenodigd.



Jarige Nieuwe Waterweg wordt verdiept, bestuursvoorzitter Havenbedrijf Rotterdam ligt toe

De Nieuwe Waterweg bestond afgelopen maandag precies 150 jaar. Verslaggeefster Diana de Bruijn sprak met de bestuursvoorzitter van het Havenbedrijf Rotterdam, Ronald Paul. Hij licht toe waarom de Nieuwe Waterweg verdiept wordt.



Politiewoordvoerder Cor Spruijt: "Verlichting kinderfietsen in het Westland niet altijd in orde"

De fietsverlichting van kinderen is in het Westland niet altijd in orde, dat vertelde politiewoordvoerder Cor Spruijt op WOS Radio. De politie gaat de komende tijd extra controleren op goede fietsverlichting. Een bekeuring is niet alleen zonde van het geld, rijden zonder goede verlichting is ook gevaarlijk.



Little Stars: basketballen voor kinderen van 3 tot 5 jaar

Matthijs van den Beukel speelt basketbal in het Heren 2 team van Westland Stars. Hij en een aantal medespelers hebben jonge kinderen. Ze kwamen op het idee om hun kinderen kennis te laten maken met de basketbal sport. Daarom begonnen ze de 'Little Stars', basketbal voor kinderen van 3 tot 5. Niet alleen de kinderen van de basketballers, maar alle kinderen in die leeftijdscategorie zijn op 12 november en 3 december om 12.45 uur welkom in de Westlandhal in 's-Gravenzande om kennis te maken met basketbal.



Fout feest en Pieter Jouke in de Cultuurschuur

In de Cultuurschuur in Monster wordt aanstaande zaterdag een fout feest gehouden. In november wordt ook de van De Wereld Draait Door bekende cabaretier Pieter Jouke verwelkomd in Monster. Wat er nog meer te doen is vertelt Gerda Bruinsma ons.



Kleinkunst/cabaretduo Zij en Ik bezingt oktober

Het is 1 november en dus was het weer tijd voor de maandelijkse terugblik op de afgelopen maand. Het kleinkunst/cabaretduo Zij en Ik kwam weer naar onze radiostudio en bezong de maand oktober op ludieke wijze.



En natuurlijk bracht nieuwslezer Bas Booister ons op de hoogte van het laatste regionieuws.



Morgenochtend om 7 uur is er natuurlijk weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.