Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

B&W wil best kijken naar activiteitenpark Heenweg

Het Westlandse college van burgemeester en wethouders wil best nadenken over de komst van een activiteitenpark in de kern Heenweg. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van GemeenteBelang Westland (GBW).

Het college is het met GBW eens dat de aantrekkingskracht van Heenweg toeneemt door de komst van het activiteitenpark. Het initiatief komt van Fun en Fit Heenweg, waarmee al op 23 september een eerste afstemmingsoverleg is gehouden.

Toch zal het allemaal niet zo heel snel gaan, want het project moet eerst op haalbaarheid getoetst worden. Door de initiatiefnemers wordt een programma van eisen opgesteld. Het project zal dan ook niet in de aankomende vast te stellen begroting worden meegenomen.

Woningbouw

GBW vroeg verder of het mogelijk is om onderzoek te doen naar het aanpassen van de bestemming van gronden in Heenweg. Zo zou er volgens GBW weer wat woningbouw in de kern bij kunnen komen, zodat Heenweg vitaler kan worden. Het college zegt zich er van bewust te zijn dat woningbouw wenselijk is, maar geeft verder geen antwoord op de vraag.

Categorieen:
Westland Politiek