Archief
Facebook

Facebook

Honderden handtekeningen tegen strandhuisjes Hoek van Holland

Een petitie tegen de komst van achtentwintig extra strandhuisjes in Hoek van Holland heeft al honderden handtekeningen binnengehaald. De actiegroep Behoud Kust van Hoek van Holland wil dat er wordt gestopt met het bouwen van nog meer strandhuisjes en zegt op zoek te willen gaan naar aanvaardbare alternatieven in overleg met betrokkenen.

In de tussentijd is er door Rob van der Velden namens een aantal inwoners van het stranddorp een bezwaar ingediend tegen de bouwplannen. Verder is er ook een voorlopige voorziening aangevraagd bij de voorzieningenrechter.

In totaal wil Landal Greenparks een kustpark van zo'n zestig woningen bij elkaar bouwen, die het hele jaar gebruikt kunnen worden. Maar de actiegroep ziet dat niet zitten en roept de gemeente Rotterdam op om de plannen een halt toe te roepen: "Dit vinden wij een aantasting van de kustbeleving."

Volgens Van der Velden zou het wel aanvaardbaar zijn om de woningen langs de Rivierkant te bouwen of achter de duinen zoals bij een vakantiepark in De Cocksdorp (Texel) ook het geval is. Hij wil daar dan ook over in gesprek.

Bij Landal Greenparks was men nog niet op de hoogte van de ontwikkelingen. Een reactie volgt later.