Archief
Advocaat Geelhoed sprak namens  omwonenden - foto  Fred van der Ende

Advocaat Geelhoed sprak namens omwonenden - foto Fred van der Ende

Wethouder: geen vrees voor te veel supermarkten in Naaldwijk

Er is geen aanleiding voor de vrees, dat de huidige onderbezetting aan supermarkt-vierkante meters in Naaldwijk binnen enkele jaren zal omslaan in een vorm van overbewinkeling. Dat betoogde wethouder Duijvestijn van Westland dinsdagavond in een commissievergadering.

Naaldwijk kent nu 'slechts' twee supermarkten: de Albert Heijn bij het busstation en de Jumbo aan de Emmastraat. "Dat betekent een forse onderbewinkeling op het vlak van de supermarkt-vierkante meters", aldus de wethouder.

De komst van een grote supermarkt in nieuwbouwplan De Rentmeester aan de westkant van winkelcentrum De Tuinen past volgens Duijvestijn uitstekend binnen de mogelijkheden. Maar inmiddels is duidelijk geworden, dat er mogelijk ook een supermarkt (Dirk - red.) binnen dat winkelcentrum komt (de voormalige V&D-vestiging).

Koornneef

Er zou dan uiteindelijk een overschot kunnen ontstaan. Maar dat kan worden voorkomen door Edward Koornneef, de supermarktondernemer die zijn Albert Heijn-winkels (terug)verkoopt aan Ahold Delhaize en van wie bekend is, dat hij franchisenemer bij Jumbo wordt of al is geworden.

Volgens Duijvestijn is de verwachting, dat op het moment dat er een grote Jumbo in De Rentmeester wordt geopend, de huidige Jumbo aan de Emmastraat wordt gesloten. "Ik heb begrepen, dat Koornneef tot 2025 kan bepalen wat er in het huidige pand van de Jumbo in Naaldwijk gaat gebeuren."

Meerderheid positief

Tijdens de commissievergadering bleek verder, dat een meerderheid van de gemeenteraad positief is over het bestemmingsplan De Rentmeester. Dat geldt niet voor een aantal omwonenden van de nieuwbouwlocatie en een groep van winkeliers die vooral aan de oostkant van De Tuinen zijn gevestigd. Advocaat mr. Jörgen Geelhoed voerde het woord namens bewoners van naastgelegen appartementen. Hij stelde onder meer dat aan bepaalde provinciale regels niet is voldaan.



Het bestemmingsplan De Rentmeester komt op de agenda van de gemeenteraadsvergadering van 13 september a.s.