Archief
Google Maps

Google Maps

Omwonenden Kruisboekweg moeten wachten op verlenging Veilingroute

De komende twee jaar zullen vrachtwagens die van de Veilingroute in Honselersdijk naar de Galgeweg in Naaldwijk willen rijden, nog steeds gebruik maken van de route via de Kruisbroekweg. Dit bleek dinsdagavond uit de beantwoording door wethouder Meijer van vragen die door Westland Verstandig zijn gesteld.

De wethouder zou de bewoners wel tegemoet willen komen, maar gebleken is dat handhaving van een inrijverbod een illusie is, omdat de politie dit niet mogelijk acht. Het wachten is dus op de verlenging van de Veilingroute tussen de waterskiplas en de Piet Struijkweg. Als die verbinding is aangebracht, volgens plan in 2018/2019, is dit de kortste route voor het doorgaande vrachtverkeer richting Hoek van Holland.

Een andere klacht van omwonenden van de Kruisbroekweg betreft de gereden snelheden door vracht- en personenwagens. Wethouder Meijer kondigde snelheidsmetingen in de maand september aan. Komt daaruit echt een snelheidsprobleem uit naar voren, dan zal er handhavend opgetreden worden.

Aanvulling

Westland Verstandig laat het er niet bij zitten. Volgens fractievoorzitter Peter Duijsens zou handhaving van een eventueel verbod op vrachtverkeer geen probleem mogen zijn. Hij gaat die vraag donderdagavond in de commissie Bestuur voorleggen aan burgemeester Van der Tak.