Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

CDA: Hoe zit het met omschakeling naar groene energie in Westland?

Het CDA Westland wil graag weten hoe het staat met de omschakeling naar groene energie in de gemeente Westland. Er zou bijvoorbeeld een Duurzame Energiefonds worden opgericht, maar de partij heeft daar niets meer over gehoord.

In Westland wordt er onder meer geƫxperimenteerd met aardwarmte. De christendemocraten willen weten of de gemeente de regie heeft voor het plannen van locaties voor aardwarmteboringen zodat er een effectief warmtenet ingericht kan worden.

Ook de plannen van de zogenoemde Coalitie HOT, een samenwerkingsverband in de glastuinbouwsector om die sector financieel weer gezond en minder afhankelijk van gas te maken, worden tegen het licht gehouden. De fractie wil weten hoe dit samenwerkingsverband een versnelling kan verzorgen in de energietransitie.

Verder wil het CDA weten of financiering en boorrisico's verduurzaming in de weg staan en of er gezien de duurzame ontwikkelingen die er nu al zijn, het nog wel nodig is om gebruik te maken van restwarmte uit de Rotterdamse haven en kolenwarmte.

Categorieen:
Westland Politiek