Archief

Vanaf 18 jaar inschrijven als woningzoekende

Jongeren die in de gemeente Westland of in de regio Haaglanden een huis willen huren, doen er goed aan zich vanaf hun achttiende jaar in te schrijven in het woningzoekendensysteem van Woonnet Haaglanden. Om dat te onderstrepen reikte de Westlandse wethouder Weverling (Wonen) donderdag de eerste informatiebrief daarover aan de achttienjarige Roeland van der Elst uit Poeldijk.

"De slaagkans op een huurwoning neemt toe wanneer jongeren zich vanaf achttien jaar inschrijven", aldus Weverling. "Want hoe langer je staat ingeschreven, hoe eerder kans je maakt op een woning." Bij de behandeling van de Huisvestingsverordening Westland dienden CDA, D66 en de VVD gezamenlijk een motie in waarin het college werd opgeroepen om de Westlandse jongeren die de leeftijd van achttien jaar bereiken actief te informeren over de inschrijving. De initiatiefnemer van de motie, Dennis Chafia van het CDA, was aanwezig om getuige te zijn van de uitvoering van de motie.

Meer informatie is te vinden op de site van Westland Woont Wijzer, www.westlandwoontwijzer.nl en via www.woonnet-haaglanden.nl.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen