Archief
Archieffoto Verburch

Archieffoto Verburch

Trainingsvelden Verburch later bespeelbaar door transportbuizen

De werkzaamheden rond aardwarmteproject Vogelaer aan de Arckelweg in Poeldijk hebben ervoor gezorgd, dat de trainingsvelden van de naastgelegen voetbalvereniging Verburch nog niet volledig gebruikt kunnen worden. De fractie GemeenteBelang Westland gaat hier maandag vragen over stellen, maar de club zelf ziet geen grote problemen.

Eind mei is de grasmat deels opengegraven om er buizen te kunnen leggen. Deze buizen moeten de boorlocatie verbinden met de te verwarmen kassen aan het Wenpad. Daardoor kon het gras pas drie weken geleden worden ingezaaid.

Volgens Cees Barendse, die zich bij de vereniging bezighoudt met de zaak, wordt het grootste gedeelte van de trainingsvelden alweer gebruikt. Het pas ingezaaide deel is over tien dagen weer te gebruiken. "Alleen het achterste gedeelte zat wat tegen. Maandag gaan we hier de laatste graszoden leggen." In de tussentijd moeten spelers ook op de wedstrijdvelden trainen.

GBW-raadslid Joep van Veen wil maandag tijdens een raadscommissie van de wethouder weten of hij een oplossing heeft, zodat er per direct weer op de velden gevoetbald kan worden. Ook vraagt hij zich af of de vereniging nu nog de volledige huur moet betalen. Intussen ziet Barendse geen problemen. "Het is een groot project en dat heeft wat vertraging opgeleverd. Dat kan gebeuren."

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen