Archief
Google Streetview bij transformatorstation Wateringse Veld 1

Google Streetview bij transformatorstation Wateringse Veld 1

Midden-Delfland: Geen windmolentracé naar Wateringen

Het college van B en W in Midden-Delfland wil dat de verbinding van op zee opgewekte windenergie met het landelijk hoogspanningsnet naar de Maasvlakte loopt en niet naar onze regio. Dat is te lezen in een conceptbrief aan het ministerie van Economische Zaken. Komende maand vergadert de gemeenteraad over de kwestie.

Er worden momenteel twee transporttracés onderzocht. Eén daarvan loopt naar de Maasvlakte, het andere van Den Haag naar het hoogspanningsstation in Wateringen. Bij dit station wordt gezocht naar een nieuw te realiseren transformatorstation.

Volgens B en W kent een tracé naar de Maasvlakte minder negatieve milieueffecten in vergelijking met een tracé naar Wateringen. Bovendien zouden er op de Maasvlakte betere en grote locaties beschikbaar zijn voor een transformatorstation.

Mocht toch worden gekozen voor de optie in Wateringen, dan zou het transformatorstation volgens Midden-Delfland moeten komen naast het kassencomplex van Ter Laak in Wateringen. Hier zijn geen complexe en financieel ongunstige maatregelen nodig om de komst mogelijk te maken.

Hotel

Behalve de kassenlocatie zijn er nog twee zoeklocaties in de Harnaschpolder in Midden-Delfland. Als het aan het college ligt, komt hier geen trafostation. Eén van de locaties is te klein en zou bovendien leiden tot de vernietiging van 160 tot 200 arbeidsplaatsen. Op deze plek staat namelijk de ontwikkeling van een hotel gepland. De andere locatie in Woud-Harnasch zou ook leiden tot economische schade.



Overigens heeft de gemeente Den Haag zich ook al uitgesproken tegen aanlanding van de kabels in Kijkduin. Dat zou namelijk onherstelbare schade aan de natuur veroorzaken.