Archief

Zwemmen in natuurwater? Hier kun je veilig een duik nemen!

Met het mooie, zomerse weer in aantocht, trekt een groot deel van de regio naar de bekende zwemplassen. Maar is dat wel zo veilig? Niet echt, voor een groot deel van de wateren geldt een waarschuwing of zelfs een negatief zwemadvies. Wij hebben de bekendste plassen op een rijtje gezet.

Plas Prinsenbos aan de Kleine Achterweg in Naaldwijk. Voor dit zwemwater geldt een waarschuwing. In het water zitten blauwalgen die voor jeuk, maag- en darmklachten kunnen zorgen.

De Wollebrand in Honselersdijk. Hiervoor geldt een negatief zwemadvies. Zwemmen in dit water wordt door milieudiensten afgeraden. Ook hier zijn blauwalgen de boosdoener.





Plas Oranjepolder aan de Schenkeldijk in Maassluis. Daarvoor geldt zowel een waarschuwing als een negatief zwemadvies. Een waarschuwing vanwege de onveilige bodem en een negatief zwemadvies vanwege blauwalgen.

Plassen Madestein (nabij partycentrum) bij Den Haag. Een waarschuwing, omdat er blauwalgen zijn gevonden. Voor het zwemwater bij het pannenkoekenhuis geldt overigens een negatief zwemadvies.

Strand Hoek van Holland, 's-Gravenzande, Ter Heijde en Monster. De kwaliteit van het water is goed. Wel waarschuwen de reddingsbrigades voor sterke stromingen en muien. Overigens zijn de reddingsposten nu op werkdagen niet bemand, tenzij de geel/rode vlag uithangt. Op zaterdag en zondag is er wel bezetting.