Archief

Dreiging extra raadsvergadering over asielzoekers

Twee fracties uit de Westlandse gemeenteraad zijn dermate ongerust over een mogelijke vergunningverlening voor de opvang van asielzoekers in Wateringen dat zij zich donderdagochtend tot burgemeester Van der Tak hebben gewend. LPF en GemeenteBelang Westland (GBW) verlangen dat het college van B en W dinsdag nog geen beslissing neemt. Als er voor vrijdagmiddag 12.00 uur geen toezegging komt, willen zij maandagavond een extra raadsvergadering.

Namens de twee fracties heeft LPF-fractievoorzitter Dave van der Meer de burgemeester aangeschreven over een mogelijk asielzoekerscentrum (AZC) in Wateringen. "Volgens onze informatie staat er komende dinsdag besluitvorming gepland in het college inzake de vergunningverlening voor het AZC (het voormalige Polenhotel) te Wateringen", schrijft hij. De twee fracties willen echter dat er "geen onomkeerbare besluiten" worden genomen, aldus Van der Meer.

Hij wijst er op, dat GBW en LPF al een motie hebben rondgestuurd om in dit geval de beslissing bij de gemeenteraad neer te leggen. Die motie willen deze fracties eerst behandelen in de raadscommissie Bestuur van 1 september. "Eerdere besluitvorming door het college zou de raad buitenspel zetten, wat uiteraard onwenselijk is", aldus Van der Meer in zijn brief.